Kontracepcija 10 gadu garumā un trīnīši? Jā, gadās arī tā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Nikola Steda (30) no Mančesteras kontracepcijas tabletes lietoja 10 gadus. Pārtrauca tās lietot tikai tamdēļ, lai ievietotu hormonālo kontracepcijas spirāli. Sieviete tabletes nelietoja vien divas dienas, kas rezultējās ar pamatīgu šoku – viņa palika stāvoklī.

Nikola pat nenojauta, ka ir gaidībās, līdz brīdim, kad sāka mocīties ar rīta nelabumiem pagājušā gada jūnijā. Viņa nolēma veikt grūtniecības testu, lai pārliecinātos, ka nav stāvoklī. Tomēr fakts, ka Nikola un viņas partneris Kriss (29) pirmo reizi kļūs vecākiem, nebija pārsteidzošākais, lielākais šoks sekoja piecas nedēļas vēlāk. Lemjot par labu agrīnai ultrasonogrāfijas veikšanai, Nikolai un Krisam paziņoja, ka viena bērniņa vietā viņi gaida trīs.

Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Pagājušā gada 27. decembrī pasaulē nāca Džošua Džeims, Olivers Džordžs un Mila Rouza, sverot vien nedaudz vairāk kā 1,8 kg katrs. Neidentiskie trīņi nu jau vairākas nedēļas ir mājās un jūtas tur lieliski.

Nikola, pēc profesijas producenta asistente, pastāstīja: «Es lietoju kontracepcijas tabletes kopš gandrīz 20 gadu vecuma. Un visu šo laiku krājām naudu mūsu pirmajam kopīgajam mājoklim… līdz brīdim, kas sajutos slikti. Man bija izteikti rīta nelabumi, un izlēmu veikt grūtniecības testu tikai, lai būtu droša. Par spīti sliktajai dūšai, vēdara krampjiem un galvas sāpēm, es nekad neiedomājos, ka esmu stāvoklī. Kad grūtniecība apstiprinājās, izlēmām pierakstīties uz ultrasonogrāfiju.»

Foto: Caters News Agency/ Scanpix

«Sākotnēji sonogrāfijas speciālists nespēja neko saskatīt un es nodomāju, ka esmu bērniņu zaudējusi, taču pēc pzdziļinātas pārbaudes viņš atklāja, ka mēs gaidām trīnīšus, un viņi nav identiskie. Mēs nespējām tam noticēt, bijām nobijušies un satraukti vienlaicīgi.»

«Manā ģimenē nekad nav bijuši ne dvīņi, ne trīņi, un, par spīti satraukumam, vai būšu spējīga to visu paveikt, es iznēsāju viņus līdz 33 nedēļām un 4 dienām.» Lepnā mamma papildināja: «Slimnīcā viņi pavadīja tikai 2 nedēļas, jo bija ļoti veselīgi, un, kopš esam mājās, apslimis ir bijis tikai Džošua. Viņš sasirga ar bronhītu, bet pēc 2 denām slimnīcā, bija jau atpakaļ mājās. Es priecājos, ka uzticējos saviem instinktiem un aizvedu viņu pārbaudīt.»

Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Nikola un Kriss tagad nedēļā nomaina, apmēram, 150 autiņbiksītes un katru dienu veļu mazgā trīs reizes. Jaunā māmiņa piebilst: «Rūpes par trīnīšiem ir pilna laika darbs, bet Džošua, Olivers un Mila vismaz mostas un ēd venlaicīgi. Es nomainīju savu mazo auto pret auto ar septiņām vietām.»

«Tagad, kad viņi ir šeit, nespējam iedomāties savas dzīves bez viņiem, tas noteikti bija labākais pārsteigums, kuru jebkad esmu saņēmusi. Mūsu dzīves ir dramatiski mainījušās, bet es šo visu nekad ne pret ko nemainītu!»

Foto: Caters News Agency/ Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu