Aizliedz peldēties Rāznas ezera Lamašu peldvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Gribusts, CC BY-NC 2.0

Paaugstinātā zarnu enterokoka daudzuma un fitoplanktona ziedēšanas dēļ aizliegts peldēties Rāznas ezera Lamašu peldvietā Veresovkas ciemā, informēja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Augustā, veicot ūdens kvalitātes fizikāli-ķīmiskos un mikrobioloģiskos izmeklējumus, kā arī peldvietas vizuālo novērojumu konstatēts, ka peldūdens kvalitātes rādītāji Lamašu peldvietā neatbilst prasībām, tāpēc peldēties šeit ir aizliegts.

Visās pārējās Rēzeknes novada publiskajās ūdenstilpēs un pašvaldības īpašumos ūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldvietās peldēties ir atļauts.

Par peldūdeņu kvalitātes monitoringa veikšanu 2017.gadā Rēzeknes novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA «Profilaktisko higiēnisko pakalpojumu laboratorija». Par pašvaldības līdzekļiem peldvietu monitorings tiek veikts vienu reizi mēnesī - jūnijā, jūlijā un augustā.

Savukārt peldvietas Lubāna ezerā Gaigalavas pagasta teritorijā un Rāznas ezerā Lipušku ciemā pie skolas ir iekļautas par valsts budžeta piešķirtajiem līdzekļiem monitorējamo peldvietu sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu