Apskati 200 liliju šķirnes!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrība «Lilium Balticum» sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju aicina dārzkopjus no visas Latvijas piedzīvot neatkārtojamus brīžus izstādē «Liliju šarms». Kā ik gadu, vienuviet būs apskatāmas vairāk nekā 200 liliju šķirnes.

<b>Apskati fotogaleriju</b>

Jūlijs ir mēnesis, kad dārzos par favorīti kļūst lilija – visās iespējamās krāsās zied Āzijas lilijas, strauji plaukst trompetlilijas un reibinošas smaržas izplata OT grupas lilijas. Šīs puķes aizrauj aizvien vairāk dārzkopju gan Latvijā, gan visā pasaulē. Lai interesentus iepazīstinātu ar jaunāko veikumu selekcijā, no 15. līdz 18. jūlijam Dabas muzeju piepildīs liliju smaržu un krāsu reibinošā burvība.

«Varētu likties, ka viss jau ir sasniegts, jo kas gan vēl ir iespējams?» pārdomās dalās biedrības «Lilium Balticum» vadītājs, viens no aktīvi strādājošiem selekcionāriem Guntis Grants, «taču pasaule nepārtraukti attīstās – selekcijas sasniegumi ir apbrīnojami! Ik gadu pasaulē tiek reģistrētas ap 300 jaunas liliju šķirnes. Tiek radītas lilijas, kas ne tikai labi izskatās vāzē, bet ir arvien izturīgākas un veiksmīgāk audzējamas dārzos. Jaunumu ir daudz un kādu īpaši izcelt grūti, tādēļ visi aktīvie dārzkopji ir laipni aicināti apmeklēt izstādi un atrast savu liliju – favorīti». Jaunāko veikumu demonstrēs darbīgākie Latvijas liliju selekcionāri Antra Balode, Andris Krūmiņš, Dāvids Hercbergs, Guntis Grants, Ivars Zilgalvis, Egons Fridrihsons un citi. Būs skatāmi jaunumi no Āzijas grupas lilijām, kas ir īpaši piemērotas audzēšanai dārzos, jaunas ārzemju šķirnes no liliju audzētāju kolekcijām. Īpaša vieta izstādē būs ierādīta trompetlilijām un lielu popularitāti iemantojušajām OT grupas lilijām. Interesentiem būs iespējams ne tikai jūsmot par selekcionāru sasniegto krāsu un smaržu daudzveidībā, bet arī turpat iegādāties vai pasūtīt dārziem piemērotus liliju sīpolus. Izstādes laikā apmeklētāji varēs aprunāties ar speciālistiem – praktiķiem un saņemt atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem.

Visi laipni aicināti uz izstādes atklāšanu 15. jūlijā plkst. 12:00.Izstāde aplūkojama Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4, 2. stāva izstāžu zālē. Izstādes darba laiki:Ceturtdien 12:00 – 18:00, Piektdien, Sestdien 10:00 – 18:00Svētdien 10:00 – 16:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu