Vīriešiem daudz biežāk ir hlamīdijas (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Vīriešu attieksme pret seksuālām attiecībām bez izsargāšanās un STS skrīnings atklājis, ka vīrieši pret savu seksuālo veselību izturas vieglprātīgāk.

Pārbaudēs, kur tika veikti testi uz hlamīdijām, 13 % vīriešu tās tika atklātas, tai pat laikā sievietēm hlamīdijas tika atklātas 6 % gadījumu.

Tāpat vīrieši nav tik čakli, lai veiktu STS pārbaudes. Tikai 28% vīriešu bija veikuši dzimumorgānu un urīnceļu pārbaudes, sievietes bijušas uzņēmīgākas- 38% veikušas seksuālās veselības pārbaudes.

Vīrieši arī daudz biežāk metas intīmās attiecībās ar dažādām partnerēm, ar vairāk kā vienu piecu gadu laikā, turklāt visbiežāk nelietojot nekādu kontracepciju, šādas attiecības izvēlas 13 % vīrieši, tikai 7 % sieviešu atzina, ka ir iesaistījušās biežās un nedrošās seksuālās attiecībās.

Vīrieši nav tie, kas laicīgi veic pārbaudes, viņi dodas uz pārbaudēm tikai tad, kad ir aizdomas par inficēšanos. Tomēr šāda pieeja ir nepareiza, jo daudzām STS nav izteiktu simptomu, līdz ar to vīrietis pakļauj riskam ne tikai sevi, bet arī partneri.

Biežākais iemesls, kāpēc vīrieši neveic STS pārbaudes ir apmulsums.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu