Šī zupa varētu būt labas atvadas ziemai, bet tikpat labi jauns sākums vasarai. Pavadot ziemu, turku zirņi kopā ar rudens ražas kāpostiem. Sagaidot vasaru – ar jaunajiem kāpostiem. Kaperi dod citu garšu, tāpēc centies tos noteikti pievienot.
Turku zirņu un kāpostu zupa
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- 55 g turku zirņu
- 40 g sīpola, nomizots un ļoti smalki sakapāts
- 20 g ķiploku, smalki sakapāti
- 500 g kāpostu, sagriezti strēmelēs
- 130 g kartupeļu, nomizoti un sagriezti vidēji lielos kubiņos
- 2 l vistas gaļas buljona
- 4 timiāna zariņi
- ¼ tējkarotes ķimeņu
- ¼ tējkarotes fenheļa
- 2 lauru lapas
- ½ tējkarotes balto piparu graudu, saberzti piestiņā
- 170 g Briseles kāpostu, pārgriezti uz pusēm
- 2 ēd.k. kaperu
Pagatavošana:
- Zirņus uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
- Katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas liesmas sautē četras minūtes. Tad pievieno kartupeļus, zirņus, kāpostus un buljonu. Pievieno visas garšvielas. Ļauj, lai uzvārās. Nogriez mazu liesmiņu, vāri, līdz turku zirņi un kāposti ir gandrīz gatavi. 10 minūtes pirms beigām pievieno Briseles kāpostus.
- Kad viss gatavs, pievieno 2 ēdamkarotes kaperu. Iemaisi. Pasniedz, uzberot smalki sakapātas dilles, pētersīļus un plānās šķēlītēs sagrieztu Parmas sieru.
Recepte - Signe Meirāne
Vairāk noderīgu un interesantu garšīgu ēdienu recepšu - portālā www.cetrassezonas.lv