Kāpēc zied nagi? (1)

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāpēc uz nagiem, it sevišķi ziemā, parādās balti pleķi jeb notiek t.s. nagu ziedēšana?

Manikīra studijas "Sakura White" meistars, "Kinetics Nail Academy" instruktors un Starptautiskās manikīra skolas pasniedzējs Kaspars Akulis:

- Mazo balto plankumiņu parādīšanos uz nagiem sauc par leikonīhiju (laukonychia). Tā bieži vien rodas bērniem un pusaudžiem periodā, kad nagi aug īpaši ātri. Pieaugušajiem balto plankumiņu rašanās cēloņi var būt ļoti dažādi: izplatītākais ir naga plāksnītes trauma. Pat nemanāms trieciens pa naga plāksni var izveidot gaisa kabatu, kura izpaužas kā balts plankums; citi cēloņi ir saistīti gan ar stresu, dažādām kaitēm (galvenokārt sirds un kuņģa slimībām), gan diētu, ja ir radies kādas uzturvielas deficīts organismā. Baltie plankumi nenorāda uz kalcija deficītu organismā.

Ja šie simptomi uz nagiem saglabājas ilgstoši (ilgāk nekā 5-6 mēnešus), nekavējoties dodieties pie sava ģimenes ārsta vai dermatologa.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu