Vientuļie vīrieši gultasveļu maina tikai četras reizes gadā (102)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Jaunā aptaujā noskaidrots, ka vientuļie vīrieši savu gultasveļu maina vidēji tikai četras reizes gadā, kamēr sievietes, kurām nav attiecību, to dara ik pēc divām nedēļām.

Precēti pāri palagus mazgā vidēji reizi 2,3 nedēļās, un 81% gadījumu to dara sievietes.

Kā liecina aptaujas dati,

visbiežāk gultasveļu tīra cilvēki vecumā no 35 līdz 50 gadiem.

Taču ekspertu vidū nav vienprātības, cik bieži būtu jāmazgā gultasveļa. Amerikāņu televīzijas personība Marta Stjuarte iesaka to darīt reizi nedēļā, taču atzīst to par katra brīvu izvēli.

Tomēr cilvēkiem ar astmu vai alerģiju vajadzētu palagu, segas pārvalku un spilvendrānu mazgāšanai pievērst vairāk uzmanības, jo tajos ātri sakrājas putekļi un mikroorganismi, kas apgrūtina elpošanu.

Lai ar to cīnītos, daudzi eksperti iesaka uzklāt plastmasas pārklājus matracim un pat spilvendrānām, lai neļautu tajos iedzīvoties mikroorganismiem. «Daudzi uzskata, ka ekzēma, siena drudzis vai astma var saasināties naktī, taču tas ne vienmēr balstās pieredzē,» norāda Vulkokas Medicīniskās izpētes institūta pārstāvis Juens Tovijs.

«Mūsu pētījumos noskaidrojās, ka

gultā patiesībā nav tik daudz putekļu ērcīšu, kā domājām agrāk.

Tās atrodamas visur, kur ir putekļi, ne tikai gultā.»

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu