Noslēdzies Salvadora Dalī ekshumācijas skandāls, zināmi DNS testa rezultāti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar DNS testa palīdzību pierādīts, ka 61 gadu vecā taro kāršu lasītāja Marija Pilāra Ābela (Maria Pilar Abel) tomēr nav mākslinieka Salvadora Dalī meita, neskatoties uz apgalvojumiem, ka Spāņu sirreālists iesaistījies romānā ar viņas māti, ziņo «CNN».

Galas un Salvadora Dalī fonds sabiedrību informēja, tiesas lēmums jūlijā ekshumēt mākslinieka līķi, lai iegūtu viņa matu un zobu paraugus testa veikšanai, bija lieks. «Jau no paša sākuma mēs neredzējām pamatojumu šiem paternitātes apgalvojumiem,» paziņoja fonds, piebilstot, ka viņus absolūti nepārsteidz testa rezultāti.

Sievietes advokāts pavēstīja, ka Marija atsakās komentēt notikušo līdz pilnībā iepazīsies ar tiesu ekspertīzes sagatavoto ziņojumu.

Dalī ir viens no pasaulē izcilākajiem sirreālisma žanra māksliniekiem. Sabiedrībai viņš atmiņā palicis ar tievajām, uz augšu vērstajām ūsām, eklektisko personību un specifisko gleznošanas stilu. Viņš aizgāja aizsaulē 1989. gadā 84 gadu vecumā.

Cik zināms, Dalī nav pašam savu pēcnācēju. «Ģēniji rada viduvējus bērnus, es nevēlos piedzīvot to,» savulaik izteicās mākslinieks.

Ābela savus apgalvojumus centās pierādīt desmit gadu garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu