Ceturtdaļa vāciešu ir gatava implantēt mikroshēmas (58)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/WebWizzard

Lai gan tas atgādina kādu zinātniskās fantastikas filmu, katrs ceturtais vācietis, ja tas solītu konkrētu labumu, piekristu savā ķermenī implantēt mikroshēmu, liecina pirmdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Vācijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumu apvienība BITKOM aptauju veikusi ar mērķi pierādīt, cik lielā mērā izzūd robeža starp reālo dzīvi un virtuālo pasauli. Tā ir viena no galvenajām šī gada "CeBIT" gadatirgus tēmām.

Kopumā 23% no 1000 aptaujāto sacīja, ka būtu gatavi "noteiktu mērķu labā" zem savas ādas implantēt mikroshēmu.

Savukārt aptuveni sestdaļa (16%) respondentu izteikusies, ka piekristu implanta ievietošanai, ja tas ugunsgrēka vai citu katastrofu gadījumos ļautu ātrāk ierasties glābšanas dienestiem.

Tikmēr pieci procenti vāciešu būtu gatavi savā ķermenī ievietot mikroshēmu, ja tas ļautu viņiem ātrāk iepirkties.

Tomēr 72% respondentu šādu iespēju kategoriski noraidīja, uzsverot, ka nekādā gadījumā nevēlas, lai viņu ķermenī tiktu ievietotas elektroniskas ierīces.

Aptaujas rezultāti, šķiet, pārsteiguši pat pašas informācijas tehnoloģiju nozares pārstāvjus.

"Tas, protams, ir galējs piemērs, cik tālu cilvēki var iedomāties [informācijas] tīklu attīstību," atzina BITKOM vadītājs Augusts Vilhelms Šērs.

Pasaules lielākais augsto tehnoloģiju gadatirgus CeBIT savas durvis vērs otrdien. Šogad goda viesis ir Spānija, pašreizējā Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts.

Kopumā savus jaunākos sasniegumus šogad demonstrēs 4157 uzņēmumi no 68 valstīm, kas gan ir par trīs procentiem mazāk nekā pērn.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu