Vīrieši, kuri ir norūpējušies par savu figūru, risinājumu meklē steroīdos (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzmācīgā vēlme uzlabot savu figūru un sporta zālē uzpumpēt vēderpresi veicina pieprasījumu pēc aizliegtajiem anboliskajiem steroīdiem, kurus, kā liecina jaunākie pētījumi, iespējams iegādāties vairāku Lielbritānijas pilsētu ielās.

Androgēni Lielbritānijā kļūst aizvien pieejamāki. Pārbaude liecina: heroīna un kreka maisījums tiek tirgots ar atlaidi.

Nekomerciālā organizācija DrugScope, kas cīnās pret narkotiku lietošanu, atklājusi, ka anaboliskie steroīdi narkotiku tirgū sāk ieņemt līderpozīcijas. Tos brīvi iespējams iegādāties 10 lielās un mazās pilsētās, kurās tika veikts pētījums. Šīs pilsētas ir: Blekpūla, Londona, Birmingema, Midlsboro, Notingema, Kārdifa, Mančestra, Portsmuta, Lūtona un Ņūkāsla.

Pētījums par Lielbritānijā pieejamajiem aizliegtajiem preparātiem un to cenām, kas publicēts organizācijas žurnālā Druglink, liecina, ka pieaug to jauno cilvēku (16-25 gadi) skaits, kuri savas ārienes uzlabošanas nolūkos lielos daudzumos iegādājas steroīdus. Cenas svārstās no 15 sterliņu mārciņām par 10 1 ml ampulām, kuru galvenais komponents ir testosterons, līdz pat 55 mārciņām par 20 preparāta Sustanon 2 ml ampulām.

Steroīdu mode nāk no sporta zālēm. Agrāk anaboliskos steroīdus galvenokārt lietoja kultūristi, sportisti un atsevišķi geju klubu apmeklētāji, taču jaunais patērētāju loks ir krietni plašāks: sākot no brīvo profesiju pārstāvjiem un studentiem līdz pat celtniekiem.

"Viss ir saistīts ar to, kā viņi izskatās, kā viņi tiek uztverti uz ielas. Taču galvenā problēma ir tā, ka daudzi no šiem cilvēkiem, kuri lieto steroīdus, nesaprot, ko dara," saka Maila Lainela no organizācijas Lifeline.

Patiecoties šai organizācijai ir izveidota speciāla klīnika, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri lieto steroīdus. Ja agrāk klīniku nedēļā apmeklēja vidēji divi pacienti, tad tagad viņu skaits sasniedz pat 40.

Gerijs Šapiro no DrugScope saka, ka jaunie cilvēki iegādājas šos preparātus, neapzinoties, kas tas patiesībā ir. "Daži no tiem ir viltoti, daži paredzēti dzīvniekiem, daži arī cilvēkiem. Preparātus ieved no Austrumeiropas valstīm, no Grieķijas, kur tie ir brīvi pieejami.

Anaboliskie steroīdi – vīriešu augšanas hormoni, kurus pieskaita pie C klases narkotikām: to glabāšanas pārdošana Lielbritānija ir aizliegta, taču glabāšana netiek uzskatīta par noziegumu. Pie preparātu nepareizas lietošanas rezultātā izraisītajām blakusparādībām ir pieskaitāma spermatozoīdu skaita samazināšanās, problēmas ar nierēm un aknām, augsts asinsspiediens un paaugstināta agresivitāte. Lielu satraukumu rada steroīdu injicēšanai izmantoto šļirču atkārtota lietošana, kas rada HIV, B un C hepatīta risku.

Alekss Georgijevs, kurš televīzijas seriālā "Gladiatori" ir tēlojis Halku un šobrīd sporta zāles īpašnieks Kērfilā, saka, ka steroīdus bieži vien izmanto, lai ātri uzpumpētu torsu. Intervijā žurnālam Druglink sacīja: "Cilvēki nevēlas samierināties ar to, ka muskuļu trenēšana ir saistīta ar nopietnu darbu. Viņi vēlas, lai viņiem viss jau būtu. Cilvēki atnāk un jautā, cik maksā treniņi. Nākamais jautājums: cik maksā steroīdi. Tā ir viņu pirmā doma un nebūt ne pēdējā."

DrugScope pētījumā noskaidrojies, ka heroīnu visbiežāk pārdod devās par 10 mārciņām un nevis gramos. Aizvien populārāks kļūst "speedball" – kreka un heroīna maisījums, kuru injicē no vienas šļirces. Vidēji "speedball" maksā 20 mārciņas. Londonā šo maisījumu dēvē par "kariju ar rīsiem".

Narkotiku apkarošanas organizācijas ir norūpējušās par to, ka šāda prakse palielina pārdozēšanas risku. Turklāt narkomāni, kuri lieto "speedball", injekcijas veic biežāk, jo viņiem nepietiek ar 15 minūšu ilgo efektu, ko sniedz kreks.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu