Nepilna gada laikā — kopš pagājušā gada 1. jūlija, kad stājās spēkā jaunie Ceļu satiksmes noteikumi un sodu var piemērot arī par agresīvu automašīnas vadīšanu, — policija ir sodījusi 900 šādu šoferu.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka visvairāk agresīvo autovadītāju sodīts Rīgā. Šā gada trijos mēnešos par agresīvu braukšanu administratīvi sodīti jau 116 autovadītāji, bet 94 no tiem sodīti Rīgā.

LETA jau ziņoja, ka, pēc pētījumu kompānijas «Data Serviss» aptaujas datiem, Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas autovadītājus kaitina visvairāk, ir agresīva braukšana.

Agresīvu braukšanu kā kaitinošāko pārkāpumu atzinuši 64,5% aptaujāto autovadītāju, kas ikdienā brauc ar auto. Nedaudz atpaliek braukšana alkohola reibumā, ko pieminējuši 60,6% aptaujāto. Savukārt kaitinošāko pārkāpumu trijnieku noslēdz ielas šķērsošana neparedzētās vietās — to minējuši 56,9% autovadītāju.

Salīdzinot vīriešu un sieviešu viedokli par pārkāpumiem, kas kaitina visvairāk, secināts, ka agresīva braukšana, braukšana alkohola reibumā, kā arī braukšanas ātruma pārsniegšana vairāk nepatīk sievietēm. Savukārt vīriešus vairāk nekā sievietes kaitina pārāk lēna braukšana un satiksmes kavēšana. Sievietes kopumā minējušas vairāk kaitinošu aspektu, līdz ar to pētījuma autori secina, ka viņas uz ceļa ir satrauktākas un mazāk pārliecinātas par sevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp