Zviedrijā no debesīm nokrīt simtiem mirušu kovārņu (150)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas centrālajā daļā no debesīm nokrituši simtiem mirušu kovārņu, ziņo "The Local". Jāatgādina, ka nesen līdzīgs incidents šokēja arī ASV iedzīvotājus - tur Vecgada vakarā no debesīm nokrita simtiem mirušu strazdu.

Mirušie kovārņi no debesīm Zviedrijā sāka krist otrdien neilgi pēc pusnakts. Veterinārie dienesti rajonu nekavējoties norobežoja, lai veiktu pārbaudes. Putnu nāves cēlonispagaidām nav noskaidrots, taču vietējais veterinārs izvirzījis teoriju, ka putnus, iespējams, izbiedējusi uguņošana un tie paniskās bailēs saskrējušies ar automašīnām, tikuši sabraukti vai tiem no bailēm vienkārši apstājusies sirds. Tiesa, pārbaudes vēl turpinās.

"Mēs turpināt pārbaudīt arī citas teorijas, bet mums jāveic putnu autopsija. Miruši lidoņi patlaban ir ceļā uz laboratoriju Upsalā. Mēs pagaidām vēl nezinām, kas tieši noticis, bet izmeklēšana turpinās," viņš stāsta.

Jau ziņots, ka ASV Arkanzasas štatā Vecgada vakarā no debesīm nokrita 4000 - 5000 strazdu. Līdzīgs gadījums konstatēts arī ASV Luiziānas štatā pirmdien, tiesa, tur bojāgājušo putnu skaits ir mazāks - ap pieciem simtiem. Tur kā ticamākā izvirzīta versija par to, ka putni guvuši nāvējošu elektrotraumu no elektrības vadiem.

Lai gan detalizēti pārbaužu rezultāti vēl nav zināmi, ASV zinātnieki kā ticamāko izvirzīja versiju, ka putni cietuši no Jaungada uguņošanas - putni, visticamāk, salūta dēļ zaudēja orientāciju telpā. Kā vēl citas versijas izvirzīti arī sliktie laika apstākļi.

Komentāri (150)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu