Policisti Zviedrijā no ābeles nocēluši piedzērušos alni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas policistiem nācies doties palīgā apreibušam alnim, kas, izmisīgi cenšoties sasniegt vēl kādu iepuvušu ābolu koka lapotnē, iestrēdzis ābelē, vēsta laikraksts "The Local".

Iesprūdušo alni sava dārza ābelē otrdienas vakarā atklājis Zviedrijas rietumu pilsētas Sēres iedzīvotājs Pērs Johansons, kurš izdzirdējis neparastus trokšņus no tumsas pārņemtā dārza.

"Sākumā es padomāju, ka kāds smejas. Es devos paskatīties un atradu alni, kurš bija iestrēdzis ābelē, balstoties uz zemes tikai ar vienu kāju,"

stāstīja Johansons.

Dzīvnieks bija cieši iesprūdis kokā, bet uz Johansona mēģinājumiem viņam pietuvoties, lai palīdzētu, reaģējis ar niknu spārdīšanos.

Iereibušajam alnim palīdz ugunsdzēsēji

"Es nodomāju, ka viss izskatās samērā slikti, tāpēc izsaucu policiju, kas devās meklēt kādu mednieku. Bet, kamēr gaidījām, mēs ar kaimiņiem sākām apzāģēt ābeles zarus. Pēc tam ieradās arī mednieks ar zāģi," stāstīja Johansons.

Tomēr alni izdevies atbrīvot tikai ar ugunsdzēsēju palīdzību, kas atlieca ābeles zarus pietiekami, lai pārgurušais un stipri apreibušais dzīvnieks noslīdētu no ābeles.

Pēc piezemēšanās alnis palika guļam zemē bezsamaņā.

Glābēji, pārliecinājušies, ka dzīvnieks vēl joprojām ir dzīvs, atstāja viņu izgulēt dzērumu turpat dārzā.

Johansonam ieteikts uzmanīt alni un zvanīt medniekam, ja radīsies aizdomas par dzīvnieka ciešanām.

Reibst no āboliem

Ap rīta pusi paģiru mocītais alnis piecēlies un paspēris dažus soļus, vēlāk dodoties prom.

Rudens sezonā Zviedrijā nereti tiek manīti apreibuši aļņi, kas saēdušies sarūgušus ābolus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu