Sociālajā akcijā «Otrā dzīve» palīdzību saņem pirmā ģimene no Kurzemes, kura ugunsgrēkā zaudējusi iedzīvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Turpinoties sociālajai akcijai «Otrā dzīve», kurā iedzīvotāji aicināti šķirot stikla iepakojumu un tādējādi palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm, palīdzību saņēmusi ģimene no Kurzemes, Uguņciema Talsu novadā, kas ugunsgrēkā zaudējusi visu iedzīvi.

Iedzīvotāji akcijas pirmajā mēnesī sašķirojuši par 50 tonnām vairāk stikla. Attiecīgi vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa «Eco Baltia grupa» veikusi pirmo 500 eiro ziedojumu labdarības organizācijai «Ziedot.lv», lai sniegtu nepieciešamo palīdzību ģimenei.

«Eco Baltia grupas» valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs: «Ziemassvētki un gada nogale ir īpašs laiks. Tomēr līdz ar kopā būšanas prieku un dāvanām pieaug arī dažādu atkritumu daudzums – dāvanu papīri, kastītes, stikla pudeles, pārtikas atlikumi u.c..

Mēs ar savu rīcību varam izvēlēties - piešķirt saviem atkritumiem otru dzīvi vai tos apglabāt poligonā.

Aptuveni 40% no stikla, ko gada laikā rada Latvijas iedzīvotāji, nonāk poligonos. Tāpēc sociālajā akcijā «Otrā dzīve» mēs aicinām iedzīvotājus šķirot stiklu, piešķirt tam otru dzīvi un vienlaikus palīdzēt saviem līdzcilvēkiem, kuriem pēc ugunsnelaimes jāsāk otra dzīve.»

Sašķirotā stikla apjoms sociālās akcijas «Otrā dzīve» norises pirmajā mēnesī novembrī, salīdzinot ar oktobri, pieaudzis par 50 tonnām. Par katru līdz 31.janvārim «Eco Baltia grupas» uzņēmumu šķirošanas konteineros papildus sašķiroto stikla kilogramu tiek ziedots viens cents ģimenēm, kas nonākušas nelaimē. Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei, ģimene no Uguņciema saņems atbalstu, lai varētu iegādāties sadzīvei nepieciešamās lietas, kas tika zaudētas ugunsgrēkā. «Eco Baltia grupa» aicina iedzīvotājus iesaistīties akcijā, lai atbalstu savas iedzīves atjaunošanai varētu saņemt vēl vismaz vairākas ģimenes.

«Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta: «Kopš akcijas sākuma Ziedot.lv regulāri saņem ieinteresētus iedzīvotāju jautājumus par vietām, kur šķirot stiklu, un atzinības vārdus par šo sociāli atbildīgo iniciatīvu. Tas parāda, ka sabiedrībai tas ir svarīgi. Pirmais ziedojums palīdzēs ģimenei no Talsu puses, kura pēc ugunsgrēka zaudējusi visu iedzīvi. Paldies ikvienam, kas jau iesaistījies šķirošanā, un aicinu turpināt!»

Akcijas «Otrā dzīve» laikā par katru «Eco Baltia grupas» vides apsaimniekošanas uzņēmumu (PSIA «Jumis», SIA «EKO Kurzeme» un SIA «Eco Baltia Vide») konteineros papildus sašķiroto stikla kg tiek ziedots viens eiro cents labdarības organizācijai «Ziedot.lv» ar mērķi palīdzēt ģimenēm, kuras nonākušas nelaimē. Akcija «Otrā dzīve» sadarbībā ar AS «Latvijas Zaļais punkts», «Ziedot.lv» un AAS «Piejūra» notiek no šā gada 29.oktobra līdz 2015.gada 31.janvārim.

PSIA «Jumis», SIA «EKO Kurzeme» un SIA «Eco Baltia Vide» šķirošanas konteineri atrodas Rīgā, Salaspils, Ādažu, Babītes, Mārupes, Siguldas, Liepājas,Vaiņodes, Grobiņas, Aizputes, Pāvilostas, Durbes, Skrundas novadā un Rucavas novada Dunikas pagastā, kā arī sadarbībā ar AAS «Piejūra» Piejūras reģiona novados – Tukuma, Talsu, Mērsraga, Jūrmalas, Engures, Jaunpils, Kandavas, Dundagas un Rojas. Šķirošanas konteineru karte pieejama šeit:

Karte

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu