Lielās talkas laikā apzaļumos un labiekārtos piecus pagalmus (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasarī Lielās talka laikā labiekārtos un apzaļumos piecus pagalmus - vienu Rīgā un četrus Latvijas reģionos, informēja talkas organizatori.

Pagalmi izvēlēti daudzdzīvokļu namu pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas projektu konkursā, kurā žūrija izvēlējusies piecus pagalmus - Rīgā, Nīcgales ielā 48; Liepājā, Klaipēdas ielā 84; Dobelē, Bērzes ielā 26; Alūksnē, Apes ielā 12 un Rēzeknes novada Čornajas pagastā, Krasta ielā 1.

Saņemti 30 pieteikumi

Kopumā pagalmu konkursā tika saņemti 30 pieteikumi no visas Latvijas - galvenokārt no Vidzemes un Latgales. Priekšroka dota tiem konkursa pieteikumiem, kuros apkārtējo namu iedzīvotāji gatavi aktīvi piedalīties savas teritorijas sakopšanā un Lielās talkas laikā dot ieguldījumu savu pagalmu sakopšanā.

Žūrijas izvēlētajos piecos pagalmos šogad sadarbībā ar Latvijas Ainavu arhitektūras biedrību tiks izstrādāta labiekārtošanas vīzija. Iesaistot pagalma ēku iedzīvotājus, kopā ar dārzniekiem un ainavu arhitektiem tiks veikta vides sakopšana un labiekārtošana. Darbu veikšanai nepieciešamos materiālus nodrošinās būvniecības nams "Kurši".

Lielās talkas pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas pilotprojekts tika īstenots jau pērn, kad talkas laikā ar Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības atbalstu tika sakopti divi Rīgas pagalmi - Ziepniekkalnā, Ozolciema ielā, un Čiekurkalnā, Rusova ielā. Pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas projekts vērsts ar skatu nākotnē, kulmināciju sasniedzot 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Lielā talka šogad notiks 30.aprīlī

Lielā talka šogad notiks 30.aprīlī. Šī tradīcija aizsākās pirms trim gadiem - ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Nākamās talkas notika 2009.gada 18.aprīlī un 2010.gada 24.aprīlī. Aptuvenie aprēķini liecina, ka šajos trīs vides sakopšanas pasākumos kopumā ir piedalījušies 310 000 entuziastu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu