Sabilē iedzīvotāji aicināti piedalīties vīnogu ražas novākšanā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no plkst.12 Sabiles Vīna kalnā tiks vākta vīnogu raža, informēja Talsu novada pašvaldībā. Vīnogu ražas novākšanā aicināti piedalīties arī iedzīvotāji. Ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt daudz interesanta par vīnogu kultūru Sabilē, pašiem piedalīties vīnogu novākšanā un paviesoties Sabiles Vīna kalnā. Būs arī iespēja klausīties gida Māra Lāča stāstījumā.

Iedzīvotāji, kuri vēlas ne tikai vērot un klausīties, bet arī paši piedalīties vīnogu novākšanā, aicināti paņemt līdzi dārza šķēres.

Jau ziņots, ka Sabiles Vīna kalnā šogad gaidāma vidēja vīnogu raža. «Vīnogu raža šogad solās būt vidēja, ne tik laba kā pagājušajā gadā, tomēr ogas būs,» iepriekš atzina Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore Laura Markusa-Mārtinsone.

Sabiles Vīna kalns ir unikāls ar to, ka tas ir ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīnogu dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. No Vīna kalna paveras skats uz mazpilsētu un Abavas senleju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu