Mīts vai patiesība: vai alus nelielos daudzumos ir veselīgs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/schluesselbein

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas dietologs Atis Tupiņš atbild uz TVNET jautājumu: vai alus nelielos daudzumos ir veselīgs? Turpinām rakstu sēriju «Mīts vai patiesība» rubrikā «Veselīgākais no neveselīgā».

Līdzīgi kā ar sarkanvīnu, alus satur daudz veselīgu vielu, tai skaitā palīdz uzlabot ēstgribu, uzsver ārsts. Tomēr jebkāds alkoholisks produkts, lietots iekšķīgi, nevar būt veselīgs, jo ļaunums veselībai ir lielāks nekā labums.

«Protams, alus ir latviešu tradicionālais dzēriens, un gandrīz ikviens latvietis svētku reizēs vai biežāk to lieto. Bet vai varu kaut kā dēvēt alu par veselīgu? Laikam, ka ne,» pauž uztura speciālists.

Viņš skaidro, ka tās vielas, kas alū ir veselīgas, var iegūt, lietojot citus, nekaitīgus vai veselīgus produktus. Tāpēc jau nav jālieto alkohols, uzskata Tupiņš.

Secinām, ka uzskati par alus labo ietekmi uz cilvēka veselību ir mīts. Pat mazos daudzumos tas kaitīgs cilvēka veselībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu