Daugavpilī pabeigta avārijas seku likvidācija pludmalē «Stropu vilnis»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpilī, Lielajā Stropu ezerā, pludmalē «Stropu vilnis» pabeigta no bojātā kuģīša (peldošās pirts) noplūdušo naftas produktu savākšana un pludmales sakārtošana. Notikuma vietā paņemtajos ūdens paraugos piesārņojums nav konstatēts.

Kā pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, notikuma vietā tikuši savākti nepilni trīs kubikmetri atkritumu. Atsūknēšanas darbus veica SIA «Daugavpils ūdens», bet grunts un ūdens attīrīšanu - SIA «Saujiņa» speciālisti. Savukārt SIA «Venteko» speciālisti notikuma vietā darbojušies ar absorbentu, kas ūdenī noplūdušos naftas produktus pārvērš vielās, kas ātri sadalās apkārtējā vidē.

Iepriekš, lai likvidētu noplūdi un savāktu ezerā noplūdušos naftas produktus, piesārņojumu radījušais bojātais kuģītis tika izvilkts krastā, sagriezts un nodots metāllūžņos. Patlaban ir novāktas arī norobežojošās un absorbējošās bonas, kas tika uzstādītas, lai nepieļautu noplūdušo naftas produktu izplatīšanos ezerā.

Stropu ezerā noplūdušo naftas produktu savākšana un utilizācija ir izmaksājusi 2900 eiro. Šie izdevumi būs jāsedz kuģīša iepriekšējam īpašniekam - maksātnespējīgajai SIA «Ekobūvniecība», jo naftas produktu noplūde radusies kuģa īpašnieka bezdarbības dēļ.

Pēc Daugavpils reģionālās vides pārvaldes speciālistu atzinuma, naftas produktu noplūdes no kuģīša rezultātā videi nodarītais kaitējums nav liels un pludmales, kurai vairākas reizes bijis piešķirts Zilais karogs, darbība šovasar nebūs apdraudēta.

Degvielas noplūde no kuģīša, kas piesārņoja Stropu ezeru, tika konstatēta 13.martā. Par notikušo nekavējoties tika paziņots atbildīgajiem dienestiem, un sākās darbi pie noplūdes novēršanas un avārijas seku likvidācijas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem kuģa izraisīto piesārņojumu izdevās lokalizēt pāris stundās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu