Apsaimniekotājs vērš iedzīvotāju uzmanību uz atkritumu šķirošanu svētku periodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmums «Zaļā josta» aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību vides aizsardzības aktualitātei Jāņu periodā.

«Zaļās jostas» veiktie novērojumi liecina, ka līdz ar svinētājiem dabā nonāk ievērojams apjoms izlietotā iepakojuma atkritumu, kas ir piemērots otrreizējai pārstrādei - stikla un PET pudeles, polietilēna maisiņi, plastmasas ēdienu kārbiņas, vienreiz lietojamie trauki. Vienīgi pareiza un atbildīga iedzīvotāju rīcība ar sevis radītajiem atkritumiem ļauj pasargāt vidi no piesārņojuma, kā arī piešķirt iepakojumam otru dzīvi.

Latvijā otrreizējai pārstrādei tiek vākts stikla, plastmasas un papīra iepakojums. «Galvenais nosacījums, lai šīs otrreizējās izejvielas būtu piemērotas pārstrādei - tās nedrīkst saturēt ēdiena pārpalikumus vai citus piejaukumus, piemēram, sadzīves atkritumus. Tādēļ pirms atkritumu šķirošanas ir būtiski izskalot tukšo iepakojumu, maksimāli atdalot visus pārstrādei nepiemērotos piejaukumus,» skaidro «Zaļā josta» valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Iedzīvotāju ērtībai uzņēmums izstrādājis mobilo aplikāciju «Atkritumu šķirošana», kas bez maksas pieejama ikvienam «Android» un «iOS» operētājsistēmas lietotājam. Aplikācijā ikviens līgotājs pēc svētkiem var iepazīties ar dažādām atkritumu kategorijām, noskaidrojot, kuras no tām Latvijā tiek vāktas otrreizējai pārstrādei. Aplikācijā sniegti norādījumi, kā pareizi šos atkritumus šķirot, kā arī interaktīvā kartē atzīmētas atkritumu dalītās vākšanas vietas visā Latvijas teritorijā.

«Zaļā josta» specializējas izlietotā iepakojuma apsaimniekošanā kopš 2002.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu