Līdz nākamās nedēļas vidum ieziemos visas Rīgas strūklakas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairums Rīgas strūklaku ir ieziemotas, bet centra strūklakas ieziemos līdz nākamās nedēļas vidum, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Inga Ivanova.

Viņa pastāstīja, ka šobrīd aktīvas vēl ir pilsētas centrā esošās strūklakas, tā ir strūklaka Bastejkalnā, peldošās strūklakas un strūklaka pie Kongresu nama. Tā kā naktis jau ir vēsas, tad arī šīs strūklakas vēlākais līdz nākamajai trešdienai tiks ieziemotas.

Ivanova teica, ka strūklaku sūkņi tiek pārbaudīti pēc katras sezonas un sūkņu remonti tiek veikti gandrīz katru gadu.

Viņa pastāstīja, ka strūklaku hidroizolācijas sistēmas bieži ir bojātas un šogad hidroizolācijas sistēmas atjaunošanu paredzēts veikt Kongresu nama strūklakai, Vērmanes dārza strūklakai «Gadalaiki» un Ziedoņdārza strūklakai «Vardīte».

Plānots, ka Vērmanes dārza strūklakas remonts izmaksās nedaudz vairāk par 4000 eiro, un arī Ziedoņdārza strūklakas remontam plānots tērēt aptuveni tādu pašu summu. Savukārt Kronvalda parka strūklakai vajadzīgs nopietnāks remonts, jo zem tās ir autostāvvieta un jānodrošina izolācija. Šīs strūklakas remontam nākamā gada budžetā ieplānoti 12 700 eiro.

Ivanova pastāstīja, ka departaments jau ilgāku laiku cer, ka varēs veikt kapitālos remontu Kronvalda parka strūklakai «Sumpurnis, bārenīte un mākslinieks», kura šobrīd nedarbojas un ir pilnībā jārestaurē. Viņa norādīja, ka nākamā gada pašvaldības budžetā strūklakas atjaunošanai tiek prasīti 185 000 eiro, bet nav zināms, vai tie tiks piešķirti. Šajā summā paredzēta pilnīga strūklakas restaurācija, tostarp projektēšana, kā arī ūdensapgādes un elektrības pievienošana.

Rīgā ir 13 strūklakas - strūklaka «Nimfa» pie Latvijas Nacionālās operas, strūklaka pie Kongresu nama, kaskāde Bastejkalnā, divas simetriskas bronzas strūklakas Esplanādē, strūklaka «Gadalaiki» Vērmanes dārzā, strūklaka «Vardīte» Ziedoņdārzā, strūklaka «Lutausis» Grīziņkalnā, strūklaka Viesturdārzā un pilsētas peldošās strūklakas. Divas no pilsētas strūklakām nedarbojas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu