Pasaules lielākais panorāmas rats Londonā izvizinājis trīsmiljono pasažieri.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogalē pasaules lielākais panorāmas ritenis "London Eye" ("Londonas acs") izvizinājis trīsmiljono pasažieri.

Panorāmas rats "British Airways London Eye" apmeklētājus sāka uzņemt 1.martā. Līdz šim tas ir veicis jau 7181 apgriezienus un, ja ritenis ripotu pa zemi, tas būtu mērojis attālumu no Anglijas līdz Ēģiptei. 135 metrus augstais "British Airways London Eye" ir ne tikai lielākais panorāmas rats pasaulē, bet arī ceturtā augstākā celtne Londonā. Vienu apgriezienu panorāmas ritenis veic 30 minūtēs un dod iespēju pasažieriem aplūkot Londonu no putna lidojuma augstuma. "British Airways" informē, ka labos laika apstākļos paveras skats pat līdz 40 kilometru attālumam. Ratā ir 32 pasažieru gondolas, kurās katrā var ievietoties 25 cilvēki. "British Airways London Eye" tika uzcelts uz grandiozajām tūkstošgades mijas svinībām Lielbritānijas galvaspilsētā. Riteņa izveide ir "British Airways" un "Tussauds Group" kopīgais projekts, kura izmaksas tiek lēstas 20 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Lai paceltu 1500 tonnas smago konstrukciju vertikālā stāvoklī, bija nepieciešamas vairākas dienas. Interesanti, ka pirmais mēģinājums pacelt riteni izrādījās neveiksmīgs un to nācās atkārtot pēc ilgākas sagatavošanās. Projekta apspriešanas laikā panorāmas rata projektētāji noliedza jebkādu tā salīdzinājumu ar tirgus laukuma atrakciju. "Tam nav nekāda sakara ar tirgus laukumu. Tas nav ritenis, tas ir dzīves gredzens, tā ir skulptūra," laikrakstam "Times" tolaik apgalvoja arhitekts Deivids Marks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu