ASV piespiedu vakcinācijai gatavojas pakļaut pusmiljonu cilvēku (91)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

ASV Ņujorkas štata vadība ir nolēmusi piespiedu kārtā vakcinēt pret gripu un cūku gripu apmēram pus miljonu cilvēku, kas ir nodarbināti veselības jomā. Piespiedu vakcinācijai būs pakļauti ārsti, medmāsas un sanitāri. Tie, kas līdz 30. novembrim šo prasību nebūs izpildījuši, tikšot atlaisti no darba.

Ņujorkas štats pagaidām ir vienīgā ASV pavalsts, kas ķērusies pie šādu drastisku pasākumu īstenošanas. 1976. gadā līdzīgas vakcinācijas kampaņas rezultātā ASV mira 25 cilvēki. Tūkstošiem cilvēku toreiz protestēja pret šādu varasiestāžu uzspiestu rīcību.

„Atteikties no vakcinācijas kā argumentu minot 1976. gada notikumus būtu aptuveni tas pats, kas vispār atteikties no avio transporta izmantošanas pēc vienas lidmašīnas avārijas”, tā situāciju komentē vakcinācijas aizstāvis no Ņujorkas štata Ričards Deins.

Viņa viedoklim nepiekrīt medmāsa Kristija Trampoša: „Šī vakcīna satur veselu virkni ārkārtīgi kaitīgu vielu. Pirms pieņemt lēmumu par vakcinēšanos es labprāt gribētu paskatīties uz cilvēkiem, kas šādu poti jau ir saņēmuši”.

Plaša vakcinācijas kampaņa pret cūku gripu ir plānota arī Vācijā, 19.oktobrī, taču šajā valstī tā nenotiks piespiedu kārtā. Iedzīvotāju grupas, kurām šāda iespēja tiks piedāvāta pirmām kārtām, būs veselības nozarē strādājošie, ugunsdzēsēji un policisti, grūtnieces, hroniski slimnieki, bērni un jaunieši, un visbeidzot arī pārējie iedzīvotāji vecumā līdz 48 gadiem.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu