Krievijā milicija diabēta slimnieku aizved un pamet izgāztuvē (75)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu Krievijai 26 gadus vecam Maskavas studentam Denisam Vasiļjevam kompensācijā būs jāmaksā 153 tūkstoši eiro. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka jaunietis kļuvis par invalīdu milicijas un ārstu vienaldzības dēļ, raksta NEWSru.com.

Nelaimes gadījums ar Denisu un viņa draugu Timuru noticis 2001.gada jūnijā. Abi jaunieši vakarā devušies pastaigāties un ap pusnakti gājuši pie Timura uz mājām, jo viņam bijusi nepieciešama insulīna pote. Taču pie mājas nezināmi cilvēki abiem jauniešiem uzbrukuši no mugurpuses un iesituši pa galvu, kā rezultātā abi jaunieši zaudējuši samaņu. Uzbrucēji nozaguši naudu, vērtslietas un dokumentus.

Mājas iedzīvotāji izsaukuši miliciju. Divi milicijas seržanti, kas ieradušies uz izsaukumu, nosprieduši, ka jaunieši ir piedzērušies, un aizvilkuši viņus uz netālu esošu atkritumu izgāztuvi, lai garāmgājēji vairāk nesauktu miliciju.

Nākamajā dienā jaunieši atrasti un atradēji izsaukuši ātro palīdzību, kura nogādājusi cietušos dažādās slimnīcās. Timuram ar ārstiem paveicās, bet Denisu ārsti uzskatījuši par alkohola reibumā esošu un izģērbtu un bez samaņas atstājuši guļam slimnīcas koridorā.

Tā viņš gulējis vairāk nekā diennakti, līdz viņu atradusi māte. Ārsti nekavējoties veduši jaunieti uz operāciju zāli. Denisam veikta galvaskausa trepanācija, pēc kuras viņš nonācis komā un pārvests uz citu slimnīcu. Komā viņš nogulējis mēnesi, un pēc samaņas atgūšanas viņam veiktas neskaitāmas operācijas. Rezultātā viņš kļuvis par otrās grupas invalīdu.

Uzbrucēju personības izmeklēšanā noskaidrotas netika.

Milicijas darbinieku un ārstu rīcību, kuras rezultātā jaunietis jau 18 gadu vecumā kļuva par invalīdu, tiesa uzskatīja par necilvēcīgu. Eiropas Cilvēktiesību tiesa piesprieda no valsts budžeta izmaksāt 78 tūkstošus eiro (55 tūkstoši latu) par nodarīto materiālo kaitējumu un 75 tūkstošus eiro (53 tūkstoši latu) par morālajām ciešanām.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu