Britu mācītājs iesaka trūcīgajiem zagt (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/jswieringa

Lai arī astotais bauslis māca "Tev nebūs zagt!", kāds Jorkšīras vikārs ieteicis savas draudzes trūcīgākajiem locekļiem zagt lielveikalos, neņemot vairāk, kā viņiem nepieciešams izdzīvošanai, vēsta britu laikraksts "The Times".

Tims Džonss no Jorkas Svētā Lorensa baznīcas kādā nesenā sprediķī paziņojis, ka zagt no lielo veikalu ķēdēm reizēm ir vienīgā iespēja, kas palikusi trūcīgiem ļaudīm, un ka izmisušiem cilvēkiem recesijas laikā zagt veikalos tomēr ir labāk, nekā sākt nodarboties ar prostitūciju un laupīšanu. "Es kā kristiešu mācītājs varu ieteikt zagt veikalos," sacīja Džonss savai draudzei. "Es nedodu šādu padomu tāpēc, ka uzskatu, ka zagt ir labi vai ka tas ir nekaitīgi, jo tas tā nav. Es gribētu lūgt viņus nezagt no maziem ģimenes veikaliem, bet no lieliem nacionāla mēroga uzņēmumiem, zinot, ka šīs izmaksas galu galā tiks nodotas tālāk mūsu rokās, paceļot preču cenas. Es gribētu lūgt neņemt vairāk, kā tas ir nepieciešams, nedz arī ilgāk, kā tas ir nepieciešams."

Tomēr 41 gadu vecais garīdznieks aicinājis nepārprast viņa vārdus un neuzskatīt, ka viņš liek rīkoties pretrunā ar baušļiem un neievērot īpašumtiesības. "Tas ir drīzāk aicinājums neizturēties pret ievainojamākajiem cilvēkiem ar vienaldzību un nicinājumu. Nodrošinot neadekvātu vai nemākulīgu sociālo atbalstu, tiek pieļauta monumentāla, katastrofiska muļķība," norādīja Džonss.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu