Lavīnās un negadījumos Alpos dzīvību zaudē 10 cilvēki (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šveices Alpos vairākās lavīnās svētdien gājuši bojā vismaz pieci cilvēki, bet vēl trīs tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, pirmdien pavēstīja ārkārtas dienesti un policija.

(Papildināts viss teksts.)

Ženēva (Šveice), 4.janv., LETA. Alpos vairākās lavīnās un slēpošanas negadījumos nedēļas nogalē gājuši bojā vismaz 10 cilvēki, bet vēl trīs tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, pirmdien pavēstīja ārkārtas dienesti un policija.

Divas lavīnas pārsteidza atpūtniekus Šveices Alpos. Pirmā lavīna izraisījās svētdien pēc plkst.11.30 (12.30 pēc Latvijas laika) Bernes Alpos, laupot dzīvību kādam slēpotājam. Glābēji vēl meklēja izdzīvojušos, kad pēc pusotras stundas tur izraisījās vēl viena lavīna.

Negadījuma vietā, kad tur ieradās astoņi glābēju helikopteri, izdevās izglābt astoņus cilvēkus. Tiesa, vairāki bija guvuši smagas traumas un trīs no viņiem nomira slimnīcā, tostarp ārsts, kurš bija ieradies sniegt palīdzību pirmās lavīnas upuriem.

Glābēji atrada sniegā apraktu kāda kalnu tūrista līķi, bet vēl trīs cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, teikts Bernes kantona policijas paziņojumā.

Valē kantonā, Šveices rietumos, ap plkst.14 (plkst.15 pēc Latvijas laika) lavīnā iekļuva kalnu tūrists un viņa gids. Tūrists, aprakts zem 80 centimetriem sniega, gāja bojā, bet viņa pavadonis izdzīvoja.

Arī pirmdien Šveicē saglabājās augsts lavīnu risks, brīdināja meteorologi. Tiesa, jau otrdien un trešdien risks būs mazāks.

Savukārt Austrijas rietumu daļā pirmdien atrastas divu gados jaunu vāciešu slēpotāju mirstīgās atliekas, kas bija iekrituši kādā aizā.

Vēl viena lavīna uz Itālijas un Francijas robežas piektdien laupīja trīs cilvēku dzīvības, informēja Francijas policija.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu