Šodien Polijā tiks nogādātas prezidenta mirstīgās atliekas (142)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviokatastrofā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačinska un viņa dzīvesbiedres Marijas mirstīgās atliekas svētdien plkst. 14.30 pēc vietējā laika (plkst. 13.30 pēc Latvijas laika) tiks nogādātas dzimtenē, apstiprināja Polijas Aizsardzības ministrija.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Lidmašīna ar prezidenta mirstīgajām atliekām Varšavas militārajā lidostā ieradīsies ap plkst. 14.30," informēja ministrijas pārstāve Anna Pačolska.

Lidostā mūžībā aizgājušais prezidents un viņa kundze tiks sagaidīti ar oficiālu ceremoniju, kurā piedalīsies viņu ģimenes locekļi, kā arī amatpersonas. Pēcāk kortežs ar Kačinska mirstīgajām atliekām dosies prezidenta pils virzienā, norādīja amatpersona.

Kā informēja prezidenta kancelejas preses pārstāvis Tomašs Bžeziņiskis, Polijas tautai būs iespēja klātienē atvadīties no prezidenta, taču plašāka informācija pašlaik netiek sniegta.

Sestdien uz katastrofas vietu devās Polijas premjerministrs Donalds Tusks un mūžībā aizgājušā prezidenta dvīņubrālis Jaroslavs Kačinsks, kurš atpazinis gan sava brāļa, gan viņa dzīvesbiedres mirstīgās atliekas.

Savukārt pārējo lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas nogādātas Maskavā, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējām amatpersonām.

Visā Polijā svētdien tieši pusdienlaikā (plkst. 13.00 pēc Latvijas laika), pieminot katastrofas upurus, tiks noturēts divi minūšu klusuma brīdis.

Valstī izsludinātas nedēļu ilgas sēras.

Jau ziņots, ka sestdien nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas lidmašīnas katastrofā gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre un vairākas Polijas augstākās amatpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā un dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus, ietriekusies zemē un sašķīdusi.

Komentāri (142)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu