Vēlas panākt pāvesta Benedikta XVI arestu (73)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Britu biologs un kaismīgs ateisma aizstāvis Ričards Dokinss paziņojis, ka viņš centīsies panākt pāvesta Benedikta XVI arestu "par noziegumiem pret cilvēci", kad katoļu baznīcas galva septembra beigās apmeklēs Londonu, vēsta interneta izdevums "Times Online".

Dokinss kopā ar britu politisko aktīvistu un rakstnieku Kristoferu Hičensu vērsies pie cilvēktiesību juristiem, lai apsūdzētu Benediktu XVI par dzimumnoziegumu piesegšanu. Abi uzskata, ka viņi var izmantot to pašu juridisko principu, pateicoties kuram 1998.gadā Lielbritānijā tika arestēts bijušais Čīles diktators Augusto Pinočets.

Kā jau ziņots iepriekš, pāvests tiek vainots bezdarbībā, jo kā Ticības doktrīnas kongregācijas vadītājs no 1981. līdz 2005.gadam nevērsās pret pedofilijas gadījumiem baznīcas institūcijās.

Dokinss un Hičenss cer izmantot pāvesta vizīti Lielbritānijā laikā no 16. līdz 19.septembrim, kad viņš nevarēs izmantot diplomātisko imunitāti pret arestu, jo pāvests nav ANO atzītas valsts galva.

Abi intelektuāļi lūguši juristus Džefriju Robertsonu un Marku Stīvensu sagatavot pamatojumu tiesas procesa sākšanai. Juristi uzskata, ka viņi var lūgt Karalisko kriminālvajāšanas dienestu uzsākt kriminālprocesu pret pāvestu, uzsākt pret viņu civilprocesu vai nodot viņa lietu Starptautiskajai krimināltiesai.

"Šis ir cilvēks, kura pirmais ir piesegt skandālu un nolādēt jaunos upurus klusumam, kad viņa priesteri ir pieķerti ar nolaistām biksēm," norādīja Dokinss.

"Šis cilvēks nav ne augstāks par likumu, ne arī ārpus tā," uzsvēris Hičenss, kas pazīstams arī kā grāmatas "God Is Not Great" autors. "Institucionalizēta bērnu izvarošanas slēpšana ir noziegums pēc ikvienas (valsts) likumiem, un tas pieprasa nevis privātas ceremonijas vai baznīcas sponsorētus nožēlas kukuļus, bet taisnīgumu un sodu."

"Pastāv visas iespējas, ka tiesas process pret pāvestu notiks," norādīja Stīvenss. "Mēs ar Džefriju abi esam nonākuši līdz secinājumam, ka Vatikāns saskaņā ar starptautiskajiem likumiem patiesībā nav valsts. To nav atzinusi ANO, tai nav apsargātu robežu, un tās attiecības nav diplomātiskas dabas pilnā izpratnē."

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu