Lielbritānijā par fiktīvu laulību slēgšanu notiesāts mācītājs (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā notiesāts mācītājs par simtiem fiktīvu laulību slēgšanu starp afrikāņu nelegālajiem imigrantiem un austrumeiropiešu sievietēm.

Lielbritānijas policija veic izmeklēšanu par starptautiska mēroga noziedznieku grupējumu, kas palīdzējis valstī palikt tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Izmeklēšanas laikā kopš pagājušā gada oktobra notiesāti 24 cilvēki, bet vēl 23 atrodas apcietinājumā. Vairums no aizturētajiem tiek uzskatīti par vienota grupējuma locekļiem.

Mācītājs noslēdzis 360 fiktīvu laulību

61 gadu vecais mācītājs Alekss Brauns atzīts par vainīgu aptuveni 360 fiktīvu laulību noslēgšanā pēdējo četru gadu laikā starp Austrumeiropiešu sievietēm un nelegālajiem imigrantiem no Āfrikas, lai viņi iegūtu uzturēšanās atļauju Lielbritānijā.

Reizē ar Braunu tiek tiesāts arī ukrainis Vladimirs Bučaks un nigērietis Maikls Adelosaje, kas atzīti par vainīgiem sazvērestībā ar mērķi pārkāpt Lielbritānijas imigrācijas likumus.

Austrumeiropietēm par laulību maksāti 3000 sterliņu mārciņu

Austrumeiropiešu sievietēm par laulībām maksāti līdz 3000 sterliņu mārciņu, bet tūlīt pēc ceremonijas pāris pašķīries, satiekoties tikai uz kopīgām intervijām imigrācijas dienestā.

Saskaņā ar Lielbritānijas likumiem Eiropas Savienības (ES) pilsoņu laulātie dzīvesbiedri var saņemt pastāvīgu uzturēšanās atļauju pēc divu gadu kopdzīves.

Vīriešiem par pakalpojumu jāšķiras no 9000 mārciņu

Vīriešiem, kas izvēlējās slēgt šādas laulības, pārsvarā gadījumu draudēja tūlītēja deportācija. Viņiem laulību noslēgšana maksāja aptuveni 9000 sterliņu mārciņu.

Līgavu sagādāšana fiktīvajām laulībām bija Bučaka uzdevums. 33 gadus vecais ukrainis Lielbritānijā uzturējās nelikumīgi ar viltotu Latvijas pilsoņa pasi uz Kaido Mēsalu vārda.

Lielbritānijā Bučaks organizēja mājvietu meklēšanu viesstrādniekiem un par saviem mērķiem izraudzījās trūcīgas austrumeiropiešu sievietes, kurām bija grūtības ar ienākumiem darba vietās, nesaņemot tik lielas naudas summas, cik bija solīts reklāmās viņu dzimtajās valstīs.

Savukārt 50 gadus vecais nigērietis Adelasoje rūpējās par līgavaiņu sagādāšanu.

Aizdomas rada dažādu rasu laulību bums

Krāpnieciskā shēma atklājās, izmeklētājiem pamanot pēkšņu dažādu rasu laulību skaita pieaugumu mācītāja Brauna draudzē.

Laika posmā no 2001.gada augusta līdz 2005.gada jūlijam Brauns bija vadījis tikai 13 laulību ceremonijas, bet nākamo četru gadu laikā to skaits pieauga līdz 383. Pēc izmeklētāju novērtējuma, tikai 13 no tām bija īstas laulības, bet pārējās bija fiktīvas.

Mācītājs tiesā uzstāja, ka viņš neko nav zinājis par krāpšanos un ka viņš tikai darījis savu darbu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu