Kamēr Gruzijā turpinās plaši protesti pret "ārvalstu aģentu" likumprojektu (kas līdzinās Krievijā spēkā esošam likumam, ar ko tiek apkaroti mediji, nevalstiskās organizācijas un aktīvisti), valdošā partija "Gruzijas sapnis" nobalsojusi par tā tālāku virzību un cer to pieņemt maija vidū. Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili brīdinājusi, ka Gruzijas sabiedrībai nākamajās vēlēšanās nāksies atbildēt uz eksistenciālu jautājumu – "Eiropa vai Krievija?".

Pagājušajā naktī Gruzijas policija pret protestētājiem, kas bija sapulcējušies pie parlamenta ēkas, lietoja ūdens lielgabalus, asaru gāzi un stekus. Vismaz 11 cilvēki, tai skaitā seši policisti, tika hospitalizēti. Taču sociālajos tīklos publicētajos video redzams, ka vēl citi ievainotie saņēma medicīnisko palīdzību vai nu no citiem protestētājiem, vai arī no ātrās palīdzības mediķiem.

Otrdienas vakarā tika piekauts Gruzijas lielākās opozīcijas partijas "Apvienotā nacionālā kustība" priekšsēdētājs Levans Habeišvili. Viņš gūtos savainojumus atrādīja savos sociālo tīklu kontos, kā arī vēlāk ieradās parlamentā ar apsaitētu seju. Partija norāda, ka Habeišvili piekāvusi policija, savukārt Gruzijas iekšlietu ministra vietnieks apgalvo, ka Habeišvili esot savainojies, mēģinot spiesties cauri policistu rindām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X