Omskas veikalos tirgo pelmeņus ar Sibīrijas mēra baktērijām (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārbaudēs atklājies, ka Omskas veikalos tiek tirgoti pelmeņi, kuros ir Sibīrijas mēra baktērijas, ziņo Newsru.com.

Kā ziņo "Life News", bīstamo pelmeņu ražotājs izrādījies liels uzņēmums "Darina", kura produkcija nonāk veikalos gan Omskā, gan vairākos citos Krievijas reģionos, kā arī Maskavas apgabalā.

Iestādes arestējušas vairāk nekā 2,5 tonnas inficētās gaļas. Noskaidrots, ka tā nākusi no kādas zemnieku saimniecības, kurā pagājušajā nedēļā konstatēts Sibīrijas mēra uzliesmojums.

Viens cilvēks jau miris

Kopš 28.jūlija slimnīcā nogādāti seši cilvēki, kuriem ir Sibīrijas mēra pazīmes, viens no sasirgušajiem miris. Tie bijuši strādnieki, kas par slimajiem dzīvniekiem rūpējušies. Divos gadījumos Sibīrijas mēra diagnoze laboratoriski apstiprināta. Konstatēti vēl vairāk nekā 600 aizdomīgi saslimšanas gadījumi, kuros cilvēki ārstu uzraudzībā ārstējās mājās.

Slēpj informāciju par mēra uzliesmojumu

Noskaidrots, ka mēra uzliesmojums zemnieku saimniecībā sācies jau jūnijā, taču tad saimniecības vadībai to izdevies noslēpt.

Sibīrijas mēris ir akūta bakteriāla infekcija, kuras laikā notiek organisma intoksikācija, attīstās ādas, limfmezglu un iekšējo orgānu iekaisums. Inficēties ar šo nāvējošo infekciju var no liellopiem, zirgiem, ēzeļiem, kazām, aitām, aļņiem un cūkām.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu