Cilvēkēdāju restorāns aicina ziedot ķermeņa daļas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijā skandālu izraisījusi kāda interneta vietne, kas reklamē jaunu restorānu, aicinot tās ēdienkartei ziedot ķermeņa daļas, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Kā vēsta vietējā prese, Berlīnes restorāns "Flime" aicina brīvprātīgos "ziedot kādu sava ķermeņa daļu", kā arī meklē "ķirurgu bez aizspriedumiem". Vietējie politiķi nodēvējuši kampaņu par bezgaumīgu PR triku.

Pagaidām restorāna atrašanās vieta nav atklāta. Taču cilvēki, kas vēlas kļūt par restorāna biedriem un "piedalīties vari kultūrā", interneta lapā tiek aicināti aizpildīt formu. Tajā iekļauti jautājumi par veselību, ķermeņa masas indeksu, fizisko aktivitāšu līmeni un grūtniecību.

Restorāna veidotāji apgalvo, ka tos iedvesmojis brazīliešu cilts vari "līdzcietības kanibālisms". "Mēs uzskatām mielasta ieturēšanu par spirituālu aktu, kurā baudītās radības gars un spēks tiek nodots viesiem," vēsta restorāna mājaslapa.

Berlīnes kristīgo demokrātu viceprezidents Mihaels Brauns sarunā ar laikrakstu "Bild" norādīja, ka viņš ir saņēmis e-pasta vēstules ar sūdzībām par šo restorānu. "Es uzskatu, ka tas ir slikts joks. Taču tas ir pretīgi. Īpaši tāpēc, ka ne tik sen kāds kanibāls nogalinājis Berlīnes iedzīvotāju," norādīja Brauns, acīmredzot atsaucoties uz "Rotenburgas kanibāla" Armīna Meivesa lietu. 2006.gadā Meivesam tika piespriests mūža ieslodzījums par 43 gadus vecā Berlīnes inženiera Bernda Jirgena Brandesa nogalināšanu un apēšanu 2001.gadā. Pēc Meivesa vārdiem, Brandess pats lūdzis, lai viņš viņu nogalina un apēd.

Kanibāls sava upura ķermeņa daļas sasaldēja, lai vēlāk atlaidinātu un lietotu uzturā. Līdz brīdim, kad Meivess tika arestēts, viņš bija apēdis aptuveni 20 kilogramus Brandesa miesas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu