Amerikāņi vairs netic iespējai notvert bin Ladenu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairums amerikāņu netic iespējai notvert "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu, liecina aptauja, ko televīzijas kompānija CNN veica kopā ar sabiedriskās domas pētniecības organizāciju "Opinion Research Corporation" - 67% respondentu uzskata, ka "teroristam numur viens" izdosies izvairīties no tiesas ASV.

Kā norāda CNN, skeptiķu skaits kļuvis rekordliels kopš 2001.gada, kad ASV sāka meklēt terora aktus Ņujorkā organizējušo bin Ladenu. Salīdzinājumam var minēt to, ka Dvīņu torņu izpostīšanas gadā tikai piektdaļa aptaujāto amerikāņu uzskatīja, ka bin Ladenu nebūs iespējams notvert.

Līdz ar jautājumu par bin Ladenu aptaujātāji centās noskaidrot, vai respondenti baidās kļūt par jaunu terora aktu upuriem ASV teritorijā. 63% aptaujāto paziņoja, ka negaidot jaunus terora aktus Amerikā un tāpēc nebaidoties par savu dzīvību. Turklāt 52% augstu novērtēja valdības veiktos terorisma apkarošanas pasākumus, norādot, ka valsts un pilsoņi ir gatavi jebkādai teroristu agresijai.

Vienlaikus 60% aptaujāto amerikāņu atbalstīja militārās kampaņas turpināšanu Afganistānā, lai novērstu jaunus terora aktus ASV.

CNN un "Opinion Resarch" telefonaptauja tika veikta 1. un 2. septembrī, un tajā piedalījās 1024 pilngadīgie amerikāņi.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu