Krievijas karavīri eleganto tērpu dēļ nonāk slimnīcās (32)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas bruņoto spēku elegantie jaunie formastērpi, ko radījis viens no slavenākajiem modes dizaineriem, noveduši slimnīcās simtiem karavīru, jo tie izrādījušies pārāk plāni, lai izturētu nikno ziemas salu, trešdien vēsta laikraksts "Rossijskaja Gazeta".

Avīze ziņo, ka valsts ziemeļu reģionos, kur pašlaik ir arktisks aukstums, 60 līdz 250 karavīru saslimuši ar visu ko - no gripas līdz plaušu karsonim.

"Ārā viņi burtiski jutās kā kaili,"

laikraksts citē kāda karavīra mātes teikto. "Daudzi no viņiem nokļuva slimnīcā. Mūsējais saķēra plaušu karsoni."

Kā raksta valdības laikraksts, Aizsardzības ministrijas amatpersonas teikušas, ka nav saņēmušas sūdzības par formastērpiem savlaicīgi, lai kaut ko izdarītu pirms ziemas sezonas.

Vadība atzīstas nolaidībā

"Šķiet, ka tas viss noticis mūsu nolaidības dēļ," laikrakstam teica apvienotā štāba ģenerālis Nikolajs Makarovs.

2008.gadā ieviestais parādes formas tērps, ko radījis modes slavenība Valentīns Judaškins, ir caurausts ar zeltu, labāk pieguļ un ir elegantāks, atgādinot cara laiku formas tērpus.

Taču āra formas tērps ir vieglāks un zābaki ir plānāki.

Karavīri sūdzējās, ka formās izskatās kā no trešās pasaules valsts

Krievija radīja savu pirmo pēcpadomju armijas formas tērpu deviņdesmitajos gados, taču tas nekļuva populārs un virsnieki sūdzējās, ka tajā viņi izskatoties tā, it kā dienētu kādas trešās pasaules valsts armijā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu