Polijā būvēs "reliģisko Disnejlendu" (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ultrakonservatīvās radiostacijas "Radio Maryja" dibinātājs tēvs Tadeušs Ridziks netālu no savas dzīvesvietas Toruņā gatavojas atvērt reliģisku tematisko parku, vēsta Polijas Radio.

Mediju magnāts tēvs Ridziks, kuram jau pieder radiostacija, televīzijas kanāls, laikraksts un mediju centrs, tagad strādā pie vērienīga projekta ar nosaukumu "Polija in Tertio Millennio Centre" ("Polija trešajā tūkstošgadē"), kas būs reliģisks tematiskais parks ar baznīcu pasaku stilā, viesnīcām, milzīgu akvaparku ar SPA, sporta zāli, konferenču zāli, veikaliem un restorāniem.

"Reliģiskajā Disnejlendā" būs arī jahtu piestātne un amfiteātris pie Vistulas upes, ziņo Ridzika laikraksts "Nasz Dziennik".

Tēvs Ridziks vēlas, lai "Polonia in Tertio Millennio" kļūtu par Polijas galveno reliģisko centru, aizēnojot gadsimtiem seno Čestohovu.

"Reliģiskā Disnejlenda", ko projektē Andžejs Ričeks, tiks ierīkota netālu no Sociālās un mediju kultūras universitātes, ko vada tēva Ridzika Pestīšanas ordenis, kurš izpelnījies Vatikāna kritiku par regulāru iesaistīšanos labējā spārna politikā.

Lēš, ka tematiskais parks varētu izmaksāt vairākus miljonus zlotu, un radiostacija "Radio Maryja" jau lūgusi klausītājus ziedot naudu šim projektam.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu