FIB atslepeno dokumentus: Rozvelā patiešām avarējis NLO?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) publiskojis dokumentus, kas "apliecina NLO piezemēšanos Rozvelā". Turklāt internetā nonākuši ne tikai skandalozie tā laika ziņojumi, bet arī fotogrāfijas, kurās it kā dokumentēta sekcijas veikšana šķietamam ārpuszemes izcelsmes pārstāvjiem, ziņo "Daily Mail".

Rozvelas dokumenti ir daļa no tūkstošiem dokumentu, kurus FIB nupat publiskojis interneta resursā "The Vault".

Starp citiem dokumentiem ir arī skandalozais FIB īpašā aģenta ziņojums Vašingtonai. Dokumenta tēma norādīta kā "lidojošais šķīvītis", un tajā aģents, atsaucoties uz Gaisa spēku izmeklētāja paziņojumu, raksta, ka "Ņūmeksikā atrasti trīs tā dēvētie lidojošie šķīvīši". No publiskotā dokumenta gan izņemts gan šā aģenta, gan gaisa spēku izmeklētāja vārds.

Trīs lidojošie šķīvīši, katrā trīs citplanētieši

Aģents raksta: "Tie ir apaļas formas, ar paaugstinātu centra daļu, katrs aptuveni 50 pēdas diametrā. Katrā no tiem atrasti trīs ķermeņi, kuri līdzinās cilvēkiem, taču ir tikai trīs pēdas gari."

Ķermeņi bijuši ģērbti "metāliskās drēbēs ar smalku tekstūru". Apģērbs līdzinājies tam, kādus izmanto "testa piloti".

Dokuments - aģenta ziņojums, kas publiskots FIB datubāzē "The Vault"
Dokuments - aģenta ziņojums, kas publiskots FIB datubāzē "The Vault" Foto: Ekrānuzņēmums

NLO nogāzušies spēcīgā radara dēļ

Atsaucoties uz kādu informācijas avotu, kura identitāti FIB cenzējis, aģents norāda, ka "lidojošie šķīvīši" Ņūmeksikā atrasti, "pateicoties tam, ka valdībai šajā apvidū uzstādīts jaudīgs radars, kurš šķietami traucējis šķīvīšu kontroles mehānismam".

Konkrētais aģents, kura ziņojums publiskots, tālāku izmeklēšanu neesot veicis.

Jāatgādina, ka Rozvelas pilsētiņa Ņūmeksikā kļuvusi slavena, pateicoties baumām, ka tur tuksnesī netālu no militārās bāzes 1947.gada 2.jūlijā nogāzies NLO. Saskaņā ar baumām, tikušas atrastas arī citplanētiešu mirstīgās atliekas, kurām ASV militārās iestādes veikušas autopsiju. Taču notikušo valdība esot paturējusi slepenībā. Par Rozvelas notikumiem uzņemtas arī vairākas filmas un seriāli.

Sākotnēji paziņo par NLO, vēlāk ziņas atsauc

Tolaik ASV militāristi arī izplatīja preses relīzi, kurā bija teikts: "Daudzās baumas par lidojošo šķīvīti kļuvušas par realitāti vakar, kad izlūkošanas virsnieks no Astoto gaisa spēku 509.grupas to atrada." Arī relīzes virsrakstā bija teikts: "Gaisa spēki atrod lidojošo šķīvīti."

Taču 24 stundas vēlāk armija savu ziņojumu mainīja, apgalvojot, ka objekts, kurš sākotnēji uzskatīts par "lidojošo šķīvīti", bijis tikai meteoroloģiskais gaisa balons. Mediji un sabiedrība tolaik šo stāstu pieņēma, un nekāda tālāka interese par notikušo nesekoja.

Rozvelas vārds medijos atkal parādījās 70.gadu beigās, kad par notikušo atklātāk sāka runāt iesaistītie armijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu