Ungārijas armija un policija protestē pret taupības pasākumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūkstošiem Ungārijas armijas un tiesībsargāšanas iestāžu pārstāvju piektdien izgāja ielās protestējot pret valdības taupības programmu, un viņiem pievienojās arī galēji labējo organizāciju pārstāvji, kas demonstrācijas laikā sadedzināja Dāvida zvaigzni.

Demonstrācijā piedalījās profesionālie karavīri, zemessargi, policisti, muitnieki, cietumu apsargi un ugunsdzēsēji, kas pauda neapmierinātību ar valdības lēmumu atņemt viņiem priekšlaicīgās pensionēšanās tiesības.

Protesta akcijai pievienojās arī galēji labējo militarizēto organizāciju "Szebb Jovoert" ("Par labāku nākotni") un "Vedero" ("Aizsardzības spēki") aktīvisti, un protesta akcijas laikā tika sadedzināts balta audekla gabals, uz kura bija uzzīmēta Dāvida zvaigzne un kas atgādināja Izraēlas karogu, vēsta televīzijas kanāls M1.

Pēters Konja, kurš vada arodbiedrību, kas rīkoja demonstrāciju, paskaidroja, ka daudzas daudzas organizācijas izteikušas vēlmi piedalīties, tostarp arī zemessardzes čigānu vienība.

Tomēr, uzzinot, ka gājienā piedalīsies arī galēji labējie, čigāni no ieceres atteikušies.

Abu galēji labējo militarizēto organizāciju biedri nesen uzsāka patrulēt apdzīvotās vietās, kuru iedzīvotāju vidū ir liels čigānu īpatsvars, norādot, ka viņu mērķis ir "atjaunot sabiedrisko kārtību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu