Sastāda tūristiem bīstamāko pilsētu Top10

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūrisma vietne "Aol Travel" publicējusi 10 tūristiem visbīstamāko pasaules valstu un pilsētu sarakstu. Tūrisma eksperti iesaka uz šīm vietām nedoties, ja vien nevēlaties izaicināt likteni.

10.vieta: Riodežaneiro, Brazīlijā. Lai gan kriminogēnajai situācijai ir tendence uzlaboties,

cilvēku upuru skaita dēļ šī pilsēta "pielīdzināma kara zonai".

9.vieta: Detroita, ASV. Uz 100 000 iedzīvotāju šeit katru gadu notiek vidēji 43,7 slepkavības.

8.vieta: Karači, Pakistāna. Lai gan slepkavību tur notiek visai maz, ļoti daudz cilvēku upuru prasa teroristu uzbrukumi.

7.vieta: Groznija, Čečenija. Groznijā varot sastapt it visu: gangsterus, nežēlīgus militāristus, teroristus.

ASV slepkavību galvaspilsēta

6.vieta: Ņūorleāna, ASV. Lai gan izklausās neparasti, Ņūorleānā ik gadu uz 100 000 cilvēku notiek vidēji 52 slepkavības. Šie satraucošie dati ASV Federālās izmeklēšanas birojam (FIB) Ņūorleānu likuši nodēvēt par ASV slepkavību galvaspilsētu.

5.vieta: Keiptauna, Dienvidāfrika. Vidēji gada laikā Keiptaunā tiek reģistrēti 71 500 seksuālu uzbrukumu gadījumi, 18 400 zādzību un 13 900 uzņēmumu aplaupīšanas gadījumu. Tas vēl nav viss -

ik dienu Dienvidāfrikā notiek ap 50 slepkavību,

aptuveni puse no tām - Keiptaunā.

Somālija, iespējams, pretendētu uz pirmo vietu

4.vieta: Mogadišu, Somālija. Kā uzsver "Aol Travel" - vienīgais iemesls, kāpēc šī pilsēta neesot saraksta pašā augšienē, esot tas, ka no Somālijas neizdodas iegūt nekādu pietiekami uzticamu statistiku. Taču drosmīgāko aculiecinieku un vietējo liecības liekot domāt, ka tūristiem Somālijā nav ko meklēt. Jāņem vērā, ka valsts atrodas pilsoņu kara situācijā.

3.vieta: Bagdāde, Irāka. Kopš 2003.gada ASV iebrukuma Irākā tur dzīvību zaudējuši ap 650 000 civiliedzīvotāju. Lai gan arvien tiek ziņots par progresu drošības ziņā Irākā, vai ik dienu tur notiek teroristu uzbrukumi un dažādi citi noziegumi.

2.vieta: Kvidad-huaresa, Meksika. Uz 100 000 iedzīvotāju šeit notiek 120 slepkavības gadā. Statistika liecina, ka šajā pilsētā notiek puse to slepkavību, kas fiksētas visā Meksikā kopumā.

1.vieta: Karakasa, Venecuēla. Narkokarteļu darbība un vispārizplatītā nabadzība padara šo pilsētu par labāko augsni dažāda veida noziegumiem.

Uz 100 000 iedzīvotāju gada laikā tur reģistrētas 130 slepkavības un 537 nolaupīšanas gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu