"Kremļa lakstīgala" Zaharova atkal draud Baltijas valstīm (31)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova svētdien, 5. maijā, pauda, ka Krievija atbildēs uz Baltijas valstu "naidīgajām darbībām", vēsta Igaunijas laikraksts "Rus.Postimees".

"Mēs arī atbildēsim uz baltu naidīgo rīcību galvenokārt ar pasākumiem ekonomikas un tranzīta jomā," Krievijas mediji citē Zaharovas teikto.

Zaharova apgalvoja, ka Maskavas spertie atbildes soļi, tostarp kravu plūsmu pārorientēšana uz Krievijas ziemeļrietumu ostām, "ārkārtīgi negatīvi ietekmējuši Baltijas valstu budžetu ieņēmumus".

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve piebilda, ka Kremlis turpinās diplomātiski ietekmēt Baltijas valstis. Vienlaikus Zaharova diplomātisko attiecību saraušanu nosauca par "ārkārtīgi nevēlamu" scenāriju, jo Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ir daudz krievvalodīgo iedzīvotāju.

2024. gada marta vidū Krievijas Ārlietu ministrija 347 Baltijas valstu pilsoņiem aizliedza ieceļot Krievijā. Latvijas premjerministre Evika Siliņa, Igaunijas premjere Kaja Kallasa, Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis un citi augsta ranga valdības locekļi tika iekļauti melnajā sarakstā.

Krievijas Ārlietu ministrija ieceļošanas aizliegumu nodēvēja par atbildi uz "Latvijas, Lietuvas un Igaunijas naidīgo politiku pret Krieviju".

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu