Pie Zanzibāras nogrimis prāmis ar 600 cilvēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pie Zanzibāras krastiem nogrimis pārpildīts prāmis ar 600 cilvēkiem, varasiestādēm izdevies izglābt 325 cilvēkus, taču vismaz 163 gājuši bojā un vairāk nekā 100 pazuduši, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

"Mēs esam atraduši 163 bojāgājušos un izglābuši 325 cilvēkus," sacīja Zanzibāras ārkārtas situāciju valsts ministrs Mohameds Abuds.

Vismaz 40 no izglābtajiem ir nopietni ievainoti, kuriem trāpīja dažādi priekšmeti, kad prāmis gāzās uz sāniem, viņš sacīja, piebilstot, ka upuru skaits diemžēl vēl pieaugs.

Pēc amatpersonu teiktā, uz prāmja atradās aptuveni 600 cilvēki, ieskaitot ģimenes, kas atgriezās mājās pēc ramadāna beigu svētkiem.

Izdzīvojuši sāk atgriezties arhipelāga galvenajā pilsētā Stountaunā, kur ostā izveidots ārkārtas pirmās palīdzības centrs cietušajiem, kas no avarējušā prāmja tiek nogādāti ar ātrlaivām.

Prāmis "Spice Island", kurš ceļo starp divām no trim Zanzibāras galvenajām salām Unguģu un Pembu, piektdien plkst.21 izbraucis no Unguģas un četras stundas vēlāk nogrimis.

Izdzīvojušie apsūdz ostas amatpersonas un prāmja personālu, kuri pieļāvuši, ka uz kuģa uzkāpj pārāk daudz cilvēku.

"Mēs kliedzām uz kapteini un cilvēkiem ostā vēl pirms izbraukšanas, ka kuģis ir pārpildīts - tas bija piebāzts ar cilvēkiem un kravu," sacīja 50 gadus vecais Zaids Amūrs. "Tas nebija negadījums, bet gan to vaina, kas neapturēja kuģi, kad pat pasažieriem bija skaidrs, ka tas nav droši. Jūrnieki kuģī teica, ka viss ir kārtībā, kad mēs prasījām glābšanas vestes, tāpēc kad viss kļuva pavisam slikti, daudziem cilvēkiem jau bija par vēlu."

"Šī ir nacionāla traģēdija, tāpēc sadosimies rokās," sacīja pusautonomā arhipelāga prezidents Ali Mohammeds Šins. "Zanzibāras valdība darīs visu ko tā var, lai atbalstītu šī šausmīgā notikuma upurus."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu