Austrālietis pabeidzis skrējienu no Ziemeļpola uz Dienvidpolu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijas ultramaratonists un bijušais politiķis Pets Fārmers ceturtdien pabeidza skrējienu no Ziemeļpola uz Dienvidpolu, kuru viņš bija sācis pagājušā gada 2.aprīlī.

48 gadus vecais Fārmers, pabeidzot 21 tūkstoti kilometru garo distanci, pacēla Sarkanā Krusta karogu Zemes galējā dienvidu punktā.

Skrējiena mērķis bija savākt apmēram 100 tūkstošus Austrālijas dolāru (57 tūkstošus latu) Sarkanā Krusta ūdensapgādes un sanitārijas projektiem.

«Es šajā skrējienā esmu daudz pārcietis, bet ļoti grūti klājas arī Āfrikas, Austrumtimoras un Dienvidamerikas iedzīvotājiem, kuriem nav tīra ūdens vai kas ir plūdu, zemestrīču, ugunsgrēku un bada upuri,»

sacīja Fārmers pēc Antarktikas sasniegšanas.

Fārmers skrējiena gaitā šķērsoja 14 valstis, piedzīvoja ļoti dažādus klimatiskos apstākļus un izvairījās no bīstamiem dzīvniekiem un cilvēkiem. Viņš noskrēja vidēji 80 kilometrus dienā.

Fārmers iepriekš bija uzstādījis septiņus pasaules rekordus, tostarp veicot ātrāko skrējienu apkārt Austrālijai - 15 tūkstošus kilometru 191 dienā.

Austrālijas Sarkanā Krusta vadītājs Roberts Tikners atzinīgi novērtēja ultramaratonista «pārsteidzošo fiziskās drosmes un izturības varoņdarbu» un sacīja, ka «Pets Fārmers ir iedvesma visai cilvēcei».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu