Irākā kaujinieki vardarbīgi izrēķinās ar emo jauniešiem (123)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Jason.Rogersx

Pēc Irākas Iekšlietu ministrijas paziņojuma, ka tā dēvētās emo subkultūras jaunieši ir «velna pielūdzēji», konservatīvie militāristi pēdējo mēnešu laikā nežēlīgi piekāvuši vai nogalinājuši vismaz 50 pusaudžus, ziņo ārvalstu mediji.

Cilvēktiesību aizstāvji ziņo, ka masu slepkavību iemesls varētu būt Irākas iekšlietu ministrijas paziņojums, ka emo subkultūra ir cieši saistīta ar velna pielūgšanu un homoseksualitāti.

Kā vēsta BBC, kopš ministrijas paziņojuma, pamatojoties ar vizuālo izskatu, konservatīvie militāristi nogalinājuši vairāk nekā 50 jauniešus, lielākoties puišus.

Autoritatīvais šiītu garīdznieks Moktada al Sadrs raksturojis emo jauniešus kā trakus, stulbus un paudis uzskatu, ka ar to jācīnās likumam. «Viņi ir nelaime musulmaņu sabiedrībā, un atbildīgajām iestādēm tas būtu jānovērš, izmantojot juridiskos līdzekļus,» norādījis garīdznieks.

Atgādināsim, ka līdzīga rakstura notikumi 2008.gadā risinājās arī Krievijā, kur tika plānoti likumi, lai aizliegtu šo jauniešu kustību.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu