Briti ietupina latviešus; tie spieduši nodarboties prostitūcijā (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Diviem Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā piespriesti divarpus un trīspadsmitarpus gadu ilgi cietumsodi par cilvēktirdzniecību, vervējot sievietes no Latvijas un Lietuvas darbam masāžas salonos Lielbritānijā.

Abi notiesātie apgalvojuši, ka seksuālu pakalpojumu sniegšana ir šo sieviešu pašu izvēle, lai gan patiesībā sievietes tika paverdzinātas prostitūcijā, vēstīja Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļi.

Apsūdzībā teikts, ka sievietēm pēc ierašanās Lielbritānijā tika atņemtas pases un viņas nosūtītas piespiedu prostitūcijas darbā. Apsūdzībā norādīts uz aizdomām, ka sievietes tika sistas un viņām pat draudēja ar ieroci, ja viņas atteicās pakļauties.

22 gadus vecā Sandra Māliņa un 44 gadus vecais Ainārs Zvirgzds tika aizturēti pērn 5.jūlijā savās mājās Londonas austrumos Poplaras rajonā. Londonas policijas Cilvēku paverdzināšanas un organizētās noziedzības pārvaldes darbinieki abus aizturēja, kad saņēma informāciju no kāda abu upura drauga.

Tiesas prāvas laikā tika uzklausīti trīs noziedznieku upuri.

20 gadu veca meitene, kuras identitāte juridisku apsvērumu dēļ netiek publiskota, tiesai stāstīja, ka kāda viņas draudzene, kas strādāja pie Zvirgzda, ar viņu sazinājās un piedāvāja darbu masāžas salonā, kur nedēļā var nopelnīt 200 līdz 300 mārciņas (170 līdz 260 latu), piebilstot, ka papildus var nopelnīt, sniedzot seksuālus pakalpojumus klientiem, bet tas neesot obligāti. Meitene pieņēmusi piedāvājumu, uzverot, ka strādās tikai par masieri.

Pēc tam Zvirgzds viņai nopirka lidmašīnas biļeti, savā «Jaguar» automašīnā 2010.gada 18.maijā sagaidīja Stanstedas lidostā un aizveda uz viņas dzīvesvietu. Jau pirmajā dienā pēc ierašanās viņai atņēma pasi un tika paziņots, ka viņai tiks izveidots profils interneta vietnē par seksuālu pakalpojumu sniegšanu un ieradīsies pirmais klients, kas par dzimumaktu ar viņu samaksās 100 mārciņu (86 latus), no kurām viņa saņems 40 mārciņu (34 latus). Viņa vairākkārt sniedza seksuālus pakalpojumus Zvirgzda sameklētiem klientiem, kā arī ir aizdomas, ka viņai tika dotas narkotikas un draudēts ar ieroci, lai panāktu pakļaušanos.

Abas pārējās sievietes, kas liecināja, tika aizturētas vienlaikus ar Zvirgzdu un Māliņu. Arī viņām bija atņemtas pases un piespiests nodarboties ar prostitūciju.

Kratīšanā mājā tika atrasts seifs ar meiteņu pasēm un šaujamierocis.

Aināram Zvirgzdam piesprieda 13 gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu. Viņu atzina par vainīgu vairākos noziegumos, tostarp cilvēktirdzniecībā seksuālai verdzībai, prostitūcijas tīkla kontrolēšanā un šaujamieroča glabāšanā.

Sandrai Māliņai piespieda divarpus gadu ilgu cietumsodu, atzīstot par vainīgu prostitūcijas tīkla kontrolēšanā saistībā ar pēdējiem diviem upuriem, bet apsūdzībās, kas saistītas ar pirmo upuri, viņu attaisnoja.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu