Beļģu pensionāre notic GPS un nejauši aizbrauc uz 1400 km tālo Zagrebu (122)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Vocko

Kāda 67 gadus veca beļģiete tik akli uzticējusies sava auto GPS iekārtai, ka nejauši tā vietā, lai nokļūtu aptuveni 60 kilometrus attālajā stacijā, nobraukusi liekus 1400 kilometrus, šķērsojusi vairāku valstu robežu un attapusies Zagrebā, Horvātijā, raksta «Daily Mail».

Vecā kundze braucienā devās, lai no tuvējās stacijas mājās atvestu savu draudzeni.

Policija uzskata, ka salūzusī GPS iekārta Sabīnei Moro likusi šķērsot sešu valstu robežu: vispirms viņa nokļuvusi Francijā, tad Vācijā, Austrijā, Slovēnijā un visbeidzot Horvātijas pilsētā Zagrebā.

Sieviete ceļā pavadījusi divas dienas, taču ne mirkli neesot apšaubījusi GPS iekārtas uzticamību.

«Redzēju dažādas ceļa zīmes. Vispirms franciski, tad vāciski - Ķelne, Āhene, Frankfurte. Bet es sev neuzdevu nekādus jautājumus.

Biju tik apjukusi, ka turpināju tikai braukt,» sieviete stāsta kādai beļģu ziņu aģentūrai.

Pēc ilgā ceļojuma pensionārei bija vēl jāveic arī garais mājupceļš. Pa to laiku viņas dēls bija vērsies policijā, ziņojot par mātes pazušanu.

Policija gatava sākt meklēšanu, kad atskan telefona zvans

Policija bija ieradusies sievietes mājās un gatavojās sākt apjomīgu meklēšanu, kad viņa pati piezvanīja dēlam un paziņoja, ka atrodas Zagrebā.

«Es nepamanīju, ka kaut kas nav kārtībā, līdz piepeši iebraucu Zagrebā un sapratu, ka vairs neesmu Beļģijā,» viņa vēlāk skaidroja policijai.

Jautāta, vai viņai nešķita dīvains ilgais ceļā pavadītais laiks vai arī valodas maiņa, Moro atbildēja: «Varbūt, bet es biju tik norūpējusies, ka neko nemanīju. Attapos tikai Zagrebā.»

«Es vairākas reizes apstājos, lai uzpildītu benzīnu un maksāju ar kredītkarti.

Kad jutos nogurusi, apstājos, lai dažas stundas automašīnā pagulētu.

Es domāju, ka tobrīd biju izklaidīga - man bija vairākas lietas, ko pārdomāt, kas nodarbināja manu prātu,» viņa piebilst.

Policija: šis ir neticams stāsts

«Šis ir neticams stāsts. GPS sistēmas laiku pa laikam mēdz izraisīt problēmas, taču nekad neko šādu. Bet šī sieviete nav izdarījusi neko nepareizu, mums viņai jātic,» rokas vien noplātot, saka Beļģijas policijas runasvīrs.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu