Putins: Ja Asada vainu pierāda, mēs varētu piekrist uzbrukumam (144)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņojis, ka Maskava varētu piekrist militārai operācijai pret Sīriju, ja tiks pierādīts, ka prezidenta Bašra al Asada režīms ir pielietojis ķīmiskos ieročus.

(Pievienots teksts pēc 2.rindkopas.)

Tomēr vienlaikus aģentūrai AP un Krievijas Pirmajam televīzijas kanālam sniegtajā intervijā Putins uzsvēris, ka šāda operācija pieļaujama vienīgi ar ANO Drošības padomes mandātu.

«Ja ir pierādījumi, ka ķīmiskie ieroči ir lietoti un ka to darījusi regulārā armija (..), tad šie pierādījumi jāiesniedz ANO Drošības padomei. Un tiem jābūt pārliecinošiem,» intervijā sacījis Putins.

Viņš piebildis, ka gadījumā, ja tiks saņemti nepārprotami pierādījumi par ķīmisko ieroču pielietošanu un tiem, kas tos pielietojuši, Krievija «būs gatava rīkoties visapņēmīgākajā un nopietnākajā veidā».

Krievijas prezidents arī apstiprinājis, ka Maskava Sīrijai piegādājusi zināmu skaitu zenītraķešu sistēmu «S-300» sastāvdaļu, taču tagad piegādes esot «apturētas».

Komentāri (144)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu