Krievija sāks vērienīgas militārās mācības Baltijas pierobežā (187)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija un Baltkrievija piektdien sāks vērienīgas kopīgas militārās mācības «Zapad-2013», kas norisināsies Baltkrievijas rietumos, Kaļiņingradas teritorijā un Baltijas jūrā.

Saskaņā ar Krievijas sniegto oficiālo informāciju militārajās mācībās karavīri trenēsies «nelikumīgu bruņotu formējumu likvidācijā un situācijas stabilizēšanā atbildības zonā»,

tomēr tiek uzskatīts, ka mācībās Krievija un Baltkrievija izspēlēs Baltijas valstu iekarošanu.

Militārās mācības «Zapad 2013» norisināsies no 20.septembra līdz 26.septembrim. Krievijas teritorijā mācībās piedalīsies 9400 karavīri, bet Baltkrievijas teritorijā vietējiem karavīriem pievienosies 2500 Krievijas karavīru. Uz mācībām Krievijā ieradušies aptuveni 200 baltkrievu karavīru, bet par mācībās Baltkrievijas teritorijā iesaistīto baltkrievu karavīru skaitu netiek ziņots.

Militāro mācību laikā abas valstis arī izmēģinās iespējas karaspēka pārvietošanai pa dzelzceļu un desanta transportēšanai pa jūru.

Baltkrievu karavīru vienība ar bruņojumu un militāro tehniku 12.septembrī ar vilcienu ieradās Krievijā, Ļeņingradas apgabala militārajā bāzē, kur viņi uzņemti Krievijas flotes desanta kuģos «Kaļiningrad», «Georgij Pobedonosec» un «Azov» un nogādāti Kaļiņingradā.

Kā ziņo Baltkrievijas aģentūra BELPAN, mācībās Kaļiņingradā krievu un baltkrievu desantnieki apgūs karakuģu piekraušanu un izkraušanu, militārās tehnikas pārvietošanu, karakuģu aizsargāšanu pret uzbrukumiem no gaisa un jūras, kā arī Kaļiņingradā tiks izspēlēta desanta izsēšanās krastā.

Tuvojoties Krievijas militārajām mācībām, Baltijas valstu gaisa telpā patrulējušie NATO spēki vairākkārt fiksējuši Krievijas kara lidmašīnu pietuvošanos Baltijas teritorijai.

Beļģijas Gaisa spēku patruļlidmašīnas pirmdien pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējušas astoņas Krievijas armijas lidmašīnas - transporta lidmašīnu «Il-76», divus reaktīvos iznīcinātājus «Su-24» un piecas daudzfunkcionālās uzbrukuma lidmašīnas «Su-34», bet pagājušajā piektdienā NATO iznīcinātāji konstatēja Krievijas bruņoto spēku transportlidmašīnu «Il-20».

Kā informēja Nacionālie bruņotie spēki, Krievijas lidmašīnas neievēroja dažas no starptautiski pieņemtajām lidojumus regulējošajām normām, veicot lidojumu virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem gar Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējo malu.

Baltijas valstu gaisa telpu aizsargājošie NATO iznīcinātāji reaģēja arī šogad pirms Lieldienām notikušajā incidentā, kad Krievijas kara aviācija simulēja uzbrukumu Stokholmai un Zviedrijas dienviddaļai.

Kā toreiz vēstīja zviedru mediji, Zviedrijas armijas aviācija nav bijusi gatava reaģēt uz Krievijas kara lidmašīnu lidojumu, tādēļ tai nācies paļauties uz Lietuvā un Dānijā dislocēto NATO iznīcinātāju palīdzību.

Komentāri (187)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu