Zviedrijas slavenajā ledus hotelī liek ierīkot dūmu detektorus (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ whale05

Varasiestādes pasaulslavenajā Zviedrijas ledus viesnīcā likušas ierīkot dūmu detektorus un ugunsdrošības sistēmas, pretējā gadījumā draudot ar licences atņemšanu, raksta «Daily Mail».

Ledus viesnīca ik gadu tiek izkausēta un būvēta no jauna, izmantojot ledu no tuvējās upes.

Lieki teikt, ka ledus nav īpaši ugunsnedrošs materiāls. Pie tam itin viss viesnīcā tiek būvēts no ledus - sienas, mēbeles un dažādi citi interjera objekti. Taču Zviedrijas varas iestādes uzstāja, lai viesnīcā tiktu izvietoti arī dūmu detektori un ugunsdrošības sistēmas. Ja tas netiktu izdarīts, viesnīca nevarētu saņemt viesnīcas būvniecības plānošanas atļauju.

Foto: flickr.com/bjaglin

«Mēs bijām nedaudz pārsteigti, taču situācija bija jāpieņem. Mēs pat veicām testus, lai pārliecinātos, ka viesnīca nav ugunsnedroša. Aizdegties varētu tikai viesnīcā esošās aļņu ādas, spilveni un matrači, taču šāda iespēja nav liela,» skaidroja viesnīcas preses pārstāve.

Foto: flickr.com/ whale05

Liels izaicinājums viesnīcai bija arī atrast dūmu detektorus, kuri spētu izturēt ievērojamu aukstumu un mitrumu.

Tomēr prasība drīz vien sevi attaisnoja: ierīkotais dūmu detektors iedarbojās, kad kāds no viesnīcas viesiem pagājušajā gadā, kad detektori vēl tikai tika testēti, ielavījās tīrīšanas telpā, lai uzsmēķētu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu