«McDonalds» darbiniekiem iesaka neēst savu produkciju (69)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ātro uzkodu uzņēmuma «McDonalds» iekšējās komunikācijas vietnē ievietota publikācija, kurā pašu gatavotais ēdiens nodēvēts par neveselīgu un darbiniekiem ieteikts no tā atturēties.

Darbiniekiem domātajā mājaslapā ievietotā publikācija par veselīgu pārtiku ilustrēta ar bildi, kurā vienā pusē redzami «McDonalds» tirgotie burgeri, frī kartupeļi «McDonalds» raksturīgajā sarkanajā tūtiņā un liela glāze ar kolu. Virsraksts virs šiem produktiem vēsta «neveselīgs». Savukārt blakus bildē attēlota glāze ūdens, salāti un sviestmaize ar pamatīgu daudzumu dārzeņu un salātu. Šis ēdiens savukārt nodēvēts par veselīgu.

Rakstā savukārt teikts, ka ātrās uzkodas «parasti satur lielu kaloriju daudzumu, taukus, piesātinātos taukus, cukuru un sāli un cilvēkus pakļauj riskam iegūt lieko svaru».

Vēl citā publikācija «Ātro uzkodu padomi» darbiniekiem teikts, ka ir saprotams, ka «ir grūti pieturēties pie veselīgas diētas, kad ātro uzkodu restorānos pusdienojat bieži». Darbiniekiem ieteikts «ēst vietās, kurās piedāvāta plaša salātu, zupu un dārzeņu izvēle». Lieki teikt, ka «McDonalds» ar šādu piedāvājumu nevar lepoties.

Lūgti komentēt faktu, ka uzņēmums pats savu produkciju būtībā nodēvējis par neveselīgu, «McDonalds» pārstāvji paziņojuši, ka izskatīs šo publikāciju faktu un norādījuši, ka publikācijas paustā nostāja esot izrauta no konteksta. Kļuvis arī zināms, ka «McDonalds» iekšējās saziņas vietni uztur cita kompānija, tādēļ, domājams, publikācijas nebija saskaņotas ar kompānijas oficiālo nostāju.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu