Nākamnedēļ pie Daugavpils atklās vērienīgāko saules elektrostaciju Latvijā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Nākamnedēļ pie Daugavpils atklās vērienīgāko saules elektrostaciju Latvijā.
Nākamnedēļ pie Daugavpils atklās vērienīgāko saules elektrostaciju Latvijā. Foto: Publicitātes foto

"Merito Partners" investīciju fonds kopā ar atjaunīgās enerģijas projektu attīstītāju "Saules Energy" ceturtdien, 2. maijā, Augšdaugavas novadā atklās līdz šim Latvijas vērienīgāko saules elektrostaciju "Kalkūnes SES", kura ar videi draudzīgu enerģiju apgādās vismaz 6500 Daugavpils un tās apkaimes mājsaimniecību.

Stiprinot Latvijas enerģētisko neatkarību, "Kalkūnes SES" ar 13,3 megavatu uzstādīto jaudu turpmāk ik gadu saražos vismaz 13 500 megavatstundas atjaunīgas enerģijas. Jaunā elektrostacija attīstīta ar pieslēgumu sadales infrastruktūrai, tādējādi saražoto elektroenerģiju patērēs vietējie iedzīvotāji un uzņēmumi.

"Kalkūnes SES" izveidē un darbībā liela uzmanība tiek veltīta vides bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un aizsardzībai – saules elektrostacijas atklāšanas apmeklētāji tiks iepazīstināti ar izmantotajām tehnoloģijām un risinājumiem.

Saules elektrostacijas izbūvē Kalkūnē ieguldīti teju 10 miljoni eiro Latvijas kapitāla, tostarp 4,7 miljoni eiro Swedbank līdzfinansējuma.

Kalkūnes SES īpašnieks ir pašmāju investīciju fonds "Merito Sustainable Energy Fund I", kurš ieceres īstenošanai piesaistījis pieredzējušus ekspertus no uzņēmuma "Saules Energy". Fonds šobrīd ir lielākais saules elektrostaciju operators Latvijā – tas pērn realizējis četru jaunu SES izbūvi Zilupē, Brenguļos, Inčukalnā un Carnikavā ar kopējo jaudu 25 MW.

Vēl trīs elektrostaciju projekti Koknesē, Cēsīs un Valmierā tiks īstenoti līdz 2024. gada rudenim. Astoņas jaunās SES kopumā gadā saražos vismaz 70 000 MWh elektrības, ar zaļo enerģiju apgādājot vairāk nekā 35 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

Par projekta īstenotājiem

"Saules Energy" ir Latvijas atjaunīgās enerģijas projektu attīstītājs. Uzņēmuma mērķis ir panākt, lai investīcijas videi draudzīgās tehnoloģijās būtu ienesīgas un kalpotu plašam sabiedrības lokam.

Latvijas Bankā reģistrēto alternatīvo ieguldījumu fondu "Merito Sustainable Energy Fund I" pārvalda "Merito Partners" – strauji augošs privātā kapitāla ieguldījumu uzņēmums, kas darbojas Latvijā un tuvākajā reģionā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu