FOTO Atklāts jaunais “Lux Express” Rīga – Liepāja maršruts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" pozitīvi vērtē konkurenci ar AS "Liepājas autobusu parks" komercreisos maršrutā Rīga-Liepāja, sacīja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

Viņš papildināja, ka konkurence paplašina tirgu, jo tad autobusu pakalpojumus Latvijā sāks izmantot vairāk cilvēku, kā arī konkurence uzlabo pakalpojumu kvalitāti.

Komentējot potenciālos jaunos maršrutus, viņš minēja, ka "Lux Express" izvērtēs iespēju pagarināt maršrutu Rīga-Liepāja līdz Klaipēdai Lietuvā.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) "Lux Express" maršruta atklāšanas pasākumā sacīja, ka Liepāja-Rīga-Daugavpils komercreiss veicinās reģionu savienojamību, kas ir vēl viens solis iedzīvotāju ērtas mobilitātes nodrošināšanai visā valsts teritorijā.

"Šādi komercmaršruti sniedz paaugstināta servisa pakalpojumu un lielākas ērtības pasažieriem, tādējādi gan veicinot paradumu maiņu un pasažieru skaita pieaugumu sabiedriskā transporta sistēmā kopumā, gan ietaupa budžeta līdzekļus, jo tiem nav paredzēta valsts dotācija," minēja Briškens.

"Lux Express" ceturtdien atklāja pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Liepāja-Rīga, savukārt piektdien, 3.maijā, "Lux Express" sāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Autobusi no Liepājas uz Rīgu kursēs plkst.6, plkst.7, plkst.8.30, plkst.11.30, plkst.13.30, plkst.16., plkst.17.30 un tikai piektdienās un svētdienās plkst.19. Savukārt no Rīgas uz Liepāju autobusi kursēs plkst.7, plkst.9, plkst.11, plkst.13, plkst.16, plkst.17.40, plkst.19 un tikai piektdienās un svētdienās plkst.14.30.

Savukārt no rītdienas "Lux Express" nodrošinās vienu reisu dienā no Liepājas uz Daugavpili un atpakaļ, tas izbrauks no Liepājas plkst.7, piestās Rīgā un no Rīgas turpinās ceļu plkst.10.30. No Daugavpils uz Liepāju autobuss izbrauks plkst.15.25 un nonāks Liepājā plkst.22.20.

Tāpat no šodienas AS "Liepājas autobusu parks" sāks komercreisus maršrutā Rīga-Liepāja. Tādējādi patlaban papildu valsts nodrošinātajiem 16 reisiem dienā "Liepājas autobusu parks" nodrošinās arī 11 komercreisus.

Jau ziņots, ka "Lux Express Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,735 miljoni eiro, kas ir par 73,4% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 8497 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijā reģistrētajam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

"Lux Express" grupa nodrošina starptautiskos tālsatiksmes reisus uz vairāk nekā 20 galamērķiem septiņās valstīs, tostarp uz Kuresāri, Tallinu, Narvu, Pērnavu, Tartu, Rīgu, Viļņu un Varšavu. Tāpat kompānija nodrošina iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu