Sievieti uztur pie dzīvības pret ģimenes gribu, lai glābtu embriju (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV, Teksasā, beidzot noslēdzies ieilgušais skandāls par to, kā rīkoties gadījumā, ja grūtniecības laikā sievietei iestājas veģetatīvs stāvoklis, ziņo BBC.

33 gadus vecā Marlīze Munosa bija aizvadījusi 14. grūtniecības nedēļu, kad pagājušā gada novembrī zaudēja samaņu. Saļimušo sievieti virtuvē atrada viņas vīrs.

Ārsti viņai palīdzēt nespēja, un tika konstatēta smadzeņu nāve. Tiek uzskatīts, ka pie vainas bija trombs.

Ģimene izteica vēlmi, lai sieviete no dzīvību mākslīgi uzturošajām iekārtām tiktu atslēgta. Parasti tuvinieku vēlme šādos gadījumos tiek respektēta, tomēr, tā kā sieviete bija bērna gaidībās, ārsti to darīt atteicās, norādot, ka likums viņiem liek sargāt vēl nedzimuša bērna dzīvību.

Nespējot rast kompromisu ar slimnīcu, ģimene vērsās tiesā

Pēc ilgām sarunām Munosas vīrs 14. janvārī pret slimnīcu iesniedza tiesā prasību.

Ģimenes advokāti tiesā prasību pamatoja arī ar ārstu atzinumu, ka bērns skābekļa trūkuma rezultātā varētu piedzimt ar fiziskiem trūkumiem. Savukārt vīrs liecināja, ka Marlīze, kas pati pēc profesijas bija neatliekamās palīdzības mediķe, bija paudusi vēlmi šādā situācijā atteikties no dzīvības mākslīgas uzturēšanas.

Ēriks Munosa advokātu pavadībā pamet tiesas ēku pēc sprieduma pasludināšanas

Slimnīca savukārt apelēja pie Teksasas štatā spēkā esoša likuma, kas liek grūtnieci uzturēt pie dzīvības mākslīgi, neskatoties uz to, vai tas saskan ar viņas izteiktajām medicīnisko manipulāciju vēlmēm vai ne.

Tiesa galu galā lēma ģimenei par labu un slimnīcu instruēja sievieti no dzīvības uzturēšanas iekārtām atslēgt, kas tika izpildīts 27. janvārī. Paredzams, ka šis spriedums varētu radīt nozīmīgu precedentu citiem līdzīgiem gadījumiem nākotnē.

Munosu ģimenē jau auga viena atvase.

Aktīvisti pie tiesas ēkas pauž atbalstu Munosu ģimenei
Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu